Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » TikTok’tan, Tek Bir Video Bile Yüklemeden Para Kazanmayı Sağlayacak Yeni Özellik…

TikTok’tan, Tek Bir Video Bile Yüklemeden Para Kazanmayı Sağlayacak Yeni Özellik…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TikTok, kullanıcılarının para kazanması için farklı yollar sunmaya devam ediyor. Popüler sosyal medya platformu, şimdi de “Effect Creator Rewards” isimli yeni bir özelliğini tanıttı. Bu özellik, içerik üreticilerinin para kazanmasına olanak tanıyacak.

Yeni hamle, kullanıcıların efekt oluşturarak para kazanmasını sağlayacak. Bu efektler, platformun “Effect House” ismini verdiği, artırılmış gerçeklik efektleri yapmaya yardımcı olan aracı yoluyla oluşturulabilecek. TechCrunch’a göre Effect Creator Rewards’un, şimdilik ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık’ta kullanıma sunulduğunu ekleyelim.

Kullanıcılar, efektlerinin 500 bin videoda kullanılmasının ardından 700 dolar kazanabilecek…

TikTok, yeni programında içerik üreticilerine ödemek için 6 milyon dolarlık fon ayırdığını söylüyor. Yayınlandıktan sonra 90 gün içinde 500 bin videoda kullanılan bir efekt için bir kullanıcıya 700 dolar ücret ödenecek.

Aynı süre içinde, bu miktarı geçen her 100 bin videoda ise içerik üreticilerine ek 140 dolar ödenecek. Yani 90 gün içinde kullanıcının oluşturduğu efekt 1 milyon videoda yer alırsa ona 1400 dolar ödenecek.

TikTok, 6 milyon dolar bittiğinde nasıl bir yol izleneceği hakkında bir bilgi paylaşmadı. Ayrıca efektin tek bir kişi tarafından günde bir kez kullanılması gerekecek. Yani bir kişi o efekti aynı gün içinde birden fazla kez kullanırsa yine tek bir video olarak sayılacak. Özelliğin diğer ülkelere ne zaman geleceği konusunda ise bir bilgi yok.

Platformun bu hamlesi, efekt üreten kullanıcıların direkt olarak platformdan para kazanamadığı konusundaki şikayetlerinin ardından geldi. Kullanıcıların bu efektleri kısa sürede trend olup milyonlarca insan tarafından kullanılabiliyordu. Ayrıca, 6 milyon doların diğer benzer hamlelerine kıyasla biraz düşük olduğunu söylemek mümkün. Şirket, diğer para kazanma programında 1 milyar dolarlık fon belirlemişti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com