Ana sayfa » Güncel » VALİ KÖŞGER: “İZMİR’E GELEN DEPREMZEDE SAYISI 70 BİNİN ÜZERİNDE…

VALİ KÖŞGER: “İZMİR’E GELEN DEPREMZEDE SAYISI 70 BİNİN ÜZERİNDE…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, deprem bölgesinden İzmir’e göç eden depremzedelerin durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde İzmir’e gelen depremzede sayısının 70 bini geçtiğini belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Devletimiz, İzmir olarak bizi Gaziantep ile eşleştirilmişti ama Hatay’dan da 20 binin üzerinde depremzedemiz geldi. Devletin yönlendirmesi dışında kendi gelen vatandaşlarımız da var. Yani bu 70 binin içinde 20 binin üzerinde de Hatay’dan gelenler var. Malum, depremden en çok etkilenen illerimizden biri Hatay oldu” dedi.

Oteller boşaltılacak ama…

İzmir’e gelen 70 binin üzerinde depremzedenin kalacak yer sorunu olup olmadığını yanıtlayan Vali Köşger, “Şu an İzmir’e gelmiş depremzede vatandaşlarımızdan açıkta olan kimse yok. Bizden talep eden herkesi; kamu misafirhaneleri, askeri sosyal tesisler gibi tesislere yerleştirdik. Ancak şehrimize gelen depremzedelerimizi ilk etapta otellere yerleştirmiştik, otellerimizin bir kısmı sezona hazırlanmak için 15 Mart itibarıyla buraları boşaltmamızı istediler. Onlar da yapabilecekleri fedakârlığı yaptılar. Otellerde 3 bin civarında depremzede vatandaşımız var. Buralardaki depremzedelerimizi Bayraklı’daki konteyner kent başta olmak üzere eldeki imkânlarla diğer yerlere yerleştireceğiz. Hayırseverlerimiz, konteyner kente ilave 200 konteyner daha yapıyor. Otellerimizden çıkacak depremzedelerimizi peyderpey başka yerleştireceğiz” diye konuştu.

Yurtlar ihtiyatta tutuluyor…

Üniversitelerin online eğitime geçmesi ve devlet yurtlarının depremzedelere açılması kararının hatırlatılması ve ‘Yurtlar, depremzedelerin için değerlendirilecek mi?’ sorusunun yöneltilmesi üzerine Vali Köşger, şunları söyledi: “Şu an İzmir’de Buca ve Çiğli’de birer tane olmak üzere toplamda 2 devlet yurdu bu anlamda kullanılıyor. Ancak yurtlar konusunda bize henüz bir bilgi gelmedi. Zannediyorum, üniversitelerin açılması ihtimali binaen yurtlar ihtiyatta tutuluyor, şu an bize verilmedi.”

Depremzede sayısı artacak mı?…

Deprem bölgesinden İzmir’e göç eden depremzede sayısında artış beklenip beklenmediğine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Köşger, “Şu an
akın durdu, daha doğrusu yavaşladı. Gelen de var giden de…” dedi…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com