Ana sayfa » Güncel » Adresinizi Girip Evinizin Altından Fay Hattı Geçip Geçmediğini Öğrenebileceksiniz…

Adresinizi Girip Evinizin Altından Fay Hattı Geçip Geçmediğini Öğrenebileceksiniz…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizi vuran çifte depremin yaraları sarılmaya çalışılırken gözlerse her geçen gün sessizce yaklaşan büyük İstanbul depremine çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremle ilgili gerekli önlemlerin alınmaya başladığını açıklamış ve vatandaşlara evlerini onarmaları veya yeniden yapılması için başvuru yapmaları için çağrıda bulunmuştu.

Bugünse tüm İstanbul’un zemin yapısı ve fay hatlarını gösteren interaktif İstanbul İl Jeoloji Haritası, vatandaşların hizmetine sunuldu. Harita sayesinde evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini ve evinizin bulunduğu konumdaki zemin yapısını görebileceksiniz.

Evinizin zemin yapısını öğrenmek için adresinizi girmeniz yeterli…

Yazılımcı Şan Özmen’in İBB’nin verilerini kullanarak hazırladığı haritada İstanbul’un tamamında bulunan fay hatlarının konumunu ve zemin yapısının türünü görebiliyorsunuz. Haritanın sağ üst köşesinde yer alan bilgilere ek olarak sağ taraftan açılan sekmede de haritadaki renklerin ne anlama geldiği ve formasyonların isimleri yer alıyor.

Ayrıca haritada yer alan formasyonlar ve zemin yapısı türleri, “Riski Yüksek Yerler” ve “Riski Daha Düşük Yerler” olarak ikiye ayrılmış durumda.

Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz haritada kullanıcılar evlerinin adresini girerek ya da sol üst taraftaki “Beni Bul” düğmesine tıklayarak anlık konumlarındaki zeminin kalitesini görebiliyor.

2011 yılında hazırlanan İstanbul İl Jeoloji Haritası baz alınarak hazırlanan bu interaktif haritaya ek olarak burada bulunan bağlantıyı kullanarak Türkiye’deki önemli fay hatlarının haritasını da görebilirsiniz.

Haritaya dikkatlice bakıldığındaysa ne yazık ki İstanbul’un neredeyse yarısının (özellikle Avrupa yakası) “Riski Yüksek Bölge” olarak işaretlendiğini görüyoruz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com