Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Elon Musk’ın Beyne Çip Yerleştirme Projesi, İnsanlı Testler İçin Onay Alamadı!…

Elon Musk’ın Beyne Çip Yerleştirme Projesi, İnsanlı Testler İçin Onay Alamadı!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Elon Musk’ın Neuralink ile piyasaya sürmeyi planaldığı beyin-makine arayüzü, büyük engellere takılmış durumda. Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Neuralink’in insanlı testlerine kırmızı ışık yaktı. Hemde uzun bir süre önce.

Habere göre FDA, Neuralink’in geçtiğimiz yıl yaptığı insanlı test başvurularını onaylamadı. O dönem halka açık bir şekilde paylaşılmayan red kararıyla birlikte FDA, Neuralink’e insanlı testlerden neden o anda endişe duyduğunu da sundu.

FDA, Neuralink’in cihazını güvenli bulmadı:

Reuters’ın doğrudan Neuralink çalışanlarından elde ettiği bilgilere göre FDA, en çok geliştirilen çipin lityum piliyle ilgili güvenlik endişelerine sahipti. Ayrıca implantın çok küçük boyuttaki tellerinin beynin diğer bölgelerine hareket etmesi, ısınma, enfeksiyon ve cihazın beyin dokusuna zararsız bir şekilde çıkarılıp çıkarılamayacağına dair de endişeler aktarıldı.

Peki, bir yılın ardından Neuralink ne durumda?

Neuralink, ret kararından bir yıl sonra halen FDA’ın endişelerini gidermeye uğraşıyor. Üç Neuralink çalışanı ise şirketin bu sorunları hızlı bir şekilde çözebileceğinden şüphe duyduğunu dillendiriyor. Öte yandan Elon Musk, 30 Kasım’da tüm dünyaya yaptığı sunumda bu bahar döneminde insanlı testler için onay alacaklarını söylemişti.

Elon Musk, Neuralink ile ne vadediyor?…

Elon Musk, Neuralink’in geliştireceği ve beyne yerleştireceği çip ile felçli olanların yeniden yürümesini ve görme engellilerin yeniden görmesini sağlamak gibi vaatlerde bulundu. Neuralink’in beyne nasıl yerleştirildiği ve bu vaatleri nasıl yerine getirdiği de 30 Kasım’da gösterildi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com