Ana sayfa » Güncel » RUSYA, 600 ASKER ÖLDÜRDÜK DEDİ, UKRAYNA YALANLADI…

RUSYA, 600 ASKER ÖLDÜRDÜK DEDİ, UKRAYNA YALANLADI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın geçen hafta Makeyevka’ya yaptığı saldırıda ölen 89 rus askerinin intikamını aldıklarını açıkladı.

Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın doğusundaki Kramatrosk kentinde konuşlanmış Kiev birliklerine “misilleme saldırısı” gerçekleştirdiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen büyük bir füze saldırısı sonucunda “600’den fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğü” öne sürüldü.

UKRAYNA YALANLADI…

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan saldırıya ilişkin açıklama gelmezken Donetsk bölgesel yönetimi başkanı Pavlo Kirilenko, Rusların Kramatorsk’a yedi roket saldırısı düzenlediğini söyledi.

Pavlo Kirilenko, “Kramatorsk’ta bir eğitim kurumu, bir sanayi tesisi ve bir garaj, Konstantinovka’da da bir sanayi bölgesi hasar gördü. Neyse ki can kaybı olmadı” açıklamasında bulunarak Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı yalanladı.

MAKAYEVKA SALDIRISI…

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin 1 Ocak’ta Moskova saati ile 00.01’de Donetsk bölgesinde Makeyevka yerleşim birimi yakınlarında Rus Silahlı Kuvvetleri’nin geçici konuşlandığı noktalardan birine saldırdığını açıkladı.

Bakanlık, ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sisteminden atılan füzeler sonucunda 89 Rus askerinin öldüğünü açıkladı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com