Ana sayfa » Güncel » HER 15 KİŞİDEN BİRİ VALİLİKTEN PARA VE YİYECEK YARDIMI ALIYOR, İZMİR HIZLA YOKSULLAŞIYOR…

HER 15 KİŞİDEN BİRİ VALİLİKTEN PARA VE YİYECEK YARDIMI ALIYOR, İZMİR HIZLA YOKSULLAŞIYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Beledyesi’nin yaptırdığı anket çalışmalarına göre her 10 İzmir’linin 7’si borçluyken her 10 İzmirlinin 4’ü ise aynı gün gelirinin tamamını borçlara ödüyor.

Anket çalışmasına göre her 5 İzmirliden 1’ kırmızı et almayı tamamen bıraktığını kaydederken 10 İzmir’liden 8’ i ise mutfak harcamalarını kısmış durumda.

Gençlere dair dikkat çeken sonuçların yer aldığı ankette 4 gençten birinin dışarıda yemek yemekten ve sinemaya gitmekten vazgeçtiği, 5 gençten birinin se dışarıda kahve içmeyi bıraktığı ortaya çıktı.

İzmir’de her 15 kişiden biri valilikten para ve giyecek yardımı aldı. 258 bin 966 kişi de yeşil kart sahibi.

İzmir Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kentte yaşayan 178 bin 500 kişiye iki trilyon 405 milyar lira yardım yapıldığını bildirildi.

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan 258 bin 966 kişiye de yeşil kart dağıtıldığını açıklandı.

Rakamlar, sosyo-ekonomik yapı ve nüfus oranı açısından Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir’de milyonlarca insanın “aç, giyecek ve para yardımına muhtaç” olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.

Yetkililer, vatandaşların sosyal yardımlaşma vakıflarına yönelmesinin altında yatan gerçeğin, kentin giderek yoksullaşması olduğunu belirttiler…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com