Ana sayfa » Siyaset » “EYT’DE YAŞ SINIRI UYGULANMIYOR, 2 MİLYON KİŞİ EMEKLİLİK HAKKINI KAZANIYOR…”

“EYT’DE YAŞ SINIRI UYGULANMIYOR, 2 MİLYON KİŞİ EMEKLİLİK HAKKINI KAZANIYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT düzenlemesi ile ilgili Ankara Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı.

Toplantı sonrası Erdoğan kameraların karşısına geçerek EYT düzenlemesini açıkladı.

Açıklamaya göre, 2 milyon kişi emeklilik hakkını kazanırken; herhangi bir yaş sınırı gelmediği de belirtildi. Düzenleme ile birlikte primini dolduran herkes emekli olabilecek.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

”Konuyu derinlemesine incelemeden herhangi bir tahahüt altına girmek istemedik.

Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyoruz. Tekrar hatırlayacak olursak emekli olmak için 3 şartı, gün şartı, sigorta şartı ve yaşı tamamlamak gerektiriyor. Yaptığımız düzenleme sadece yaş sebebi ile emeklilik bekleyenleri kapsıyor.

Bu düzenleme çıktığında 5.6 milyon emekli varken 13.9 milyon emekliye hizmet vereceğiz. Her yıl istihdamına 1 milyon kişi ekleyen bir ülke olarak sosyal sigorta sistemimizi korumayı başarıyoruz.

Yaklaşık 2 milyon vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli.

Doğrudan kadroda olup da emekli olmak istemeyenler için yeni bir düzenleme de yapacağız. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

EYT’ler ile ilgili düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com