Ana sayfa » Güncel » ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR DAVASI CEMAATİ İKİYE BÖLDÜ…

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR DAVASI CEMAATİ İKİYE BÖLDÜ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye haftalardır İsmailağa Cemaati’ne mensup Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını müridi Kadir İstekli ile evlendirmesini konuşuyor.

Kamuoyundaki büyük tepki sonucundan Gümüşel ve İstekli’nin tutuklanması ile devam eden süreçte; İsmailağa Cemaati istismarın ortaya çıktığı ilk günlerde Gümüşel’in cemaat mensubu olmadığını açıkladı.

Ancak İstekli ve Gümüşel’in tutuklanma talebi ile adliyeye sevk edildiği gün bir grup cemaat mensubu adliye önüne gelerek Gümüşel’e iftira atıldığını öne sürdü.

”CEMAAT PARÇALANDI”

Cemaat içinden çıkan farklı sesler kamuoyunda da dikkat çekerken; cemaate mensup bir grup İsmailağa’nın Mahmut Efendi Cemaati’nden ayrıldığını duyurdu.

Yayınlanan bir videoda süreçte ayrıntıları ile aktarılırken; ayrılan grubun İsmailağa Cemaati’nin yönetici kadrosuna yönelik kimi suçlamalar yöneltti.

Suçlamaların başında ise Gümüşel’in yalnız bırakıldığı, sahip çıkılmadığı yer aldı.

Videoda açıklamayı yapan kişinin ”İsmailağa Mahmut Efendi Hazretleri’nin çizgisinde çıktığı için Mahmut Efendi Cemaati’nde ayrılmıştır. Bu manevi yol hazretlerimizle kıyamete kadar Mahmut Efendi Cemaati olarak devam edecektir. Ben bu camiada efendi babamız Ali Haydar Efendi’den bu yana 5 kuşaktır efendi hazretlerimize hizmet etmiş bir ailenin üyesiyim” ifadeleri dikkat çekerken; ”Ancak Efendi Hazretlerimiz’in 15 yıl önce Çavuşbaşı’ndaki haneyi saadetine geçmesinden bu yana İsmailağa’yı yönetenler bugüne kadar efendimizin çizgisini terk etmiştir” dedi.

”YUSUF HOCAMIZA SAHİP ÇIKTIK”

Videonun devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

Bu hatırlatmalardan sonra gündemimizi 20 gün meşgul eden, azgın azınlığın da saldırıları ile iftiraya maruz kalan Yusuf hocamızın arkasında durmadılar. Kucaklamayı bilemediler. Ardından Türkiye yangın yerine dönmüş, kursları, medreseleri yıkacağız denildiği bir zamanda adliyeye gittik, Yusuf hocamıza sahip çıktık. İsmailağa’yı yönetenler sanki bir olay varmışçasına açıklama yaptılar. Dediler ki dinimiz de 6 yaşında çocuk evlendirmek yoktur ve Yusuf hoca bizden değildir.

Bu garabet açıklamadan sonra 20 gün boyunca olumlu bir açıklama beklerken; bu açıklama ile tüm Müslümanlar acaba şüphesine düştüler. Biz Yusuf hocamıza iftira atıldığına inanıyoruz. Bu olaydan sonra İsmailağa bir açıklama yaptı Mahmut Efendi Cemaati bizden değildir dedi. Yusuf hoca meselesinde sahiplenme yapamadınız. Yusuf hoca olayı tamamen iftiradır. Siz camiada en ufak sorun getirene bizden değildir dediniz. Hani hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içindi. Bunu yapamadığınız için camia parça parça oldu.

”CAMİYE SİYASET SOKTUNUZ”

Video da ayrıca İsmailağa’yı yönetenlerin siyasileştiği ifade edilerek; ”Siyasileştiniz. Efendimizin hayatında bir saniye bile siyaset yoktu. Siz siyaseti camiye soktunuz. Desteklediğiniz partinin tarafında olmayan camiye bile gelmediler. Medrese konusunda da sınıfta kaldınız.

Mahsum Efendi Hazretleri ile Mahmut Efendi Cemaati olarak Mahmut Efendi’nin yolunda devam edeceğiz” denildi.

Söz konusu videodan kısa bir bölüm şöyle:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com