Ana sayfa » Siyaset » İKTİDAR’DAN OTOMOTİVCİLERE: “ZAM YAPMA KONUSUNDA DİKKATLİ OLUN” UYARISI!…

İKTİDAR’DAN OTOMOTİVCİLERE: “ZAM YAPMA KONUSUNDA DİKKATLİ OLUN” UYARISI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca 7 Aralık’ta acil toplantıya çağırılan otomotiv sektörünün üst düzey yöneticileri Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Gürcan, görüşme sonrası sosyal medyada yayımladığı mesajda “Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren temsilcilerimizle bir araya gelerek sektörde yaşanan sorunları ve ekonomik görüşmelerin sektöre etkilerini değerlendirdik. Sektör temsilcileri ile istişare ederek çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Cumhuriyet’ten Halit Bolkan’ın aktardığına göre, otomotiv sektörünün yöneticilerine zamlar konusunda uyarı yapılmış ve “Takipteyiz” mesajı verilmiş.

İzmir İktisat Kongresi’nin yüzüncü yılında yani 17 Şubat 2023’te yeni bir ekonomik program açıklama hazırlığında olduğu iddia edilen hükümetin seçim ekonomisine uygun olarak kredi musluklarını açması, piyasayı hareketlendirecek bazı uygulamalar yapması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın bu bağlamda mesajlar verdiği toplantıda, yöneticilere o tarihe kadar zamlar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söylediği sızan bilgiler arasında.

ÖTV sistemiyle ilgili yapılan eleştirilere de çağdışı bir sistem olduğunu bildiklerini ama ÖTV gelirine ihtiyaç duyduklarını, yeni bir ÖTV sistemi üzerinde çalışılsa bile ÖTV gelirini düşürmeyecek bir uygulama olması gerektiğinin de Gürcan tarafından dile getirildiği söyleniyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com