Ana sayfa » Siyaset » “YARIN SEÇİM OLSA, ALTILI MASADAN HER ADAY KAZANIR…”

“YARIN SEÇİM OLSA, ALTILI MASADAN HER ADAY KAZANIR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “hakaret” iddiasıyla verilen 2 yıl 7 ay hapis cezasını konuşuyor. İmamoğlu’nun aldığı cezaya sosyal medyada tepki yağarken, bu cezanın anketleri nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

MAK Araştırma Şirketi’nin sahibi Mehmet Ali Kulat, İmamoğlu’na verilen cezayı Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’ye değerlendirdi. Kulat, söz konusu kararın seçmeni AKP’den uzaklaştıracağını ifade etti.

Kulat’ın yaptığı bazı değerlendirmeler şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin totalde bir oy artışı gündeme gelebilir ama asıl mesele şu; iktidarın adalet konusundaki duruşuna olan güven biraz daha fazla sarsılacak. Türkiye’de zaten vatandaşın adalete güven problemi vardı, dolayısıyla bu karar seçmenin Ak Parti’den uzaklaşmasını hızlandıran bir adım olacak.”

“İkincisi, bu durum 6’lı masaya büyük bir motivasyon sağlayacak, yani beraber hareket etme kabiliyeti daha güçlü hale gelecek ki Saraçhane mitinginde bunu gördük, 6 lider daha aday belli olmaksızın bir noktada beraber hareket ettiler, bir motivasyon sağladı.”

“İki konu birbirine son derece benziyor olmakla birlikte burada cumhurbaşkanlığına doğru giden yolda bu mesele Ekrem İmamoğlu’nun CV’sine (özgeçmiş) ciddi bir katkı sağlamakla birlikte 6’lı masada Kemal Kılıçdaroğlu’nun durduğu yer itibarıyla, masanın bileşenlerinin kendisine verecekleri destek itibariyla cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ibrenin Kemal Beye halen daha yakın olduğu kanaatindeyim.”

“Ben doğrusu bu meselenin Sayın Ekrem İmamoğlu’nun siyasi kariyerine ciddi artı sağlayacağına inanarak ve aday olduğu takdirde seçim kazanacağına da inanan biri olarak söylüyorum; Ekrem İmamoğlu bu seçimi kazanır, Mansur Yavaş da aday olsa seçimi kazanır, Kemal Kılıçdaroğlu veya Meral Akşener de aday olsa bu seçimi kazanır, çünkü iktidar çok büyük hatalar yapıyor, dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu da aday olsa seçimi kazanır noktada…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com