Ana sayfa » Güncel » Bir Türk’ün ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’u Dolandırdığı Ortaya Çıktı!…

Bir Türk’ün ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’u Dolandırdığı Ortaya Çıktı!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Yıllardır ABD’de yaşayan, 2015 yılında Anatolia Group Limited Partnership (Anatolia) isimli bir şirket kuran, bu şirket ile ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından açılan silah parçası tedarikleri için ihale alan 53 yaşındaki Arif Uğur’un ABD Savunma Bakanlığı’nı dolandırdığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başsavcı Yardımcısı Matthew G. Olsen, “Sanık, Savunma Bakanlığı’nı kasten dolandırdı.” şeklinde oldukça net bir cümle kurdu. “İhracat kontrol yasalarımıza yönelik bu tür küstahça hiçe sayma, askeri hazırlığımızı ve teknolojik avantajımızı tehdit ediyor ve tolere edilmeyecek.” diyen Matthew G. Olsen, 33 aylık hapis cezasını bu ifadelerle açıklamış oldu.

Türkiye’deki bir şirket, ABD için fason silah parçası üretimi yapmış!…

Arif Uğur’un şirketi, ABD Savunma Bakanlığı’nın ihalelerini aldıktan sonra silah ve parça üretmeye başlamış. Bu üretimin ABD’de yapıldığını söyleyen Uğur, bir şekilde bakanlığı kandırmayı başarmıştı. Aslında ABD’de üretim merkezi falan yoktu. Soruşturma kapsamında ortaya çıkan bilgilere göre Uğur, Savunma Bakanlığı’nın istediği silah ve parçaları üretmek için Türkiye’deki bir şirketle anlaşmıştı. Üstelik Türkiye’de üretilen malzemeler, ABD’de üretilmiş gibi gösterilerek Savunma Bakanlığı’na teslim edilmişti.

ABD’deki kanunlara göre Savunma Bakanlığı’ndan ihale alınması durumunda, üretimin ABD’de yapılması gerekiyor. Üretimin yurt dışına kayması durumunda ise ABD’den ihracat lisansı alınması gerekiyor. Bunun nedeni, ülkenin silahlarına ait teknik çizimlerin ve teknolojik altyapısının başka bir ülkeye verilmesinin açığa çıkarabileceği riskler.

Uğur’un üretim yaptığı şirket ise paravan bir şirket idi. 2015 yılında kurulan ve “Anatolia Group Limited Partnership” adını taşıyan bu şirket, merkezini Massachusetts olarak gösterse de hiçbir üretim tesisine sahip değildi. Üretimin tamamı Türkiye topraklarında farklı şirketler tarafından gerçekleştiriliyordu.

Üstelik Uğur tarafından ürettirilen silah parçalarının çoğu, ABD Savunma Bakanlığı standartlarının altında kaldı. Hatta bazıları, hiçbir zaman kullanılmayacak kadar kalitesizdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com