Ana sayfa » Güncel » MAAŞLARIN YARISINI ÖDEDİLER, EVİNİZ UZAK DEDİLER, İŞTEN ÇIKARDILAR…

MAAŞLARIN YARISINI ÖDEDİLER, EVİNİZ UZAK DEDİLER, İŞTEN ÇIKARDILAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İnternet haber sitesi Samimi Haber’de işçi kıyımı devam ediyor. Kasım ayında 5 işçiyi keyfi bir şekilde işten çıkaran şirket, pazar günü öğlen saatlerinde 2 gece editörünü WhatsApp mesajıyla işten çıkardı.

Gerekçe sorulduğunda ise ‘Eviniz uzak’, ‘Akşamları başka bir stile döneceğiz’, ‘Ofisten çalışılması lazım’ denildiği öğrenildi.

Gece editörlerine yemek ücreti bile ödemeyen şirketin bilgisayar ihtiyacı bile karşılamadığı dile getirildi.

MAAŞLARIN YARISINI ÖDEDİLER…

Patronların Ensesindeyiz İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı’nda yer alan habere göre işçiler, maaşlarına almaya bir gün kala işten çıkarıldıklarını söylediler.

Maaşlarının da yarısının ödendiğini belirten işçiler, ”Hafta sonu WhatsApp yoluyla işime son verildiğini öğrendim. Tamamen keyfi sebeplerle arkadaşım ve ben işsiz kaldık. Defalarca yemek ücreti ve bilgisayar ihtiyacımız karşılanmadı. İşten atılmadan bir gün önceye kadar bilgisayar işini halletiklerini hafta içi ise göndereceklerini söylemişlerdi. Meğersem bizi oyalamışlar. Maaşımıza bir gün kala çıkardılar. Sürekli oyaladılar. Her defasında halledeceğiz diyip sürekli oyaladılar. Meğersem amaçları işten çıkarmakmış” ifadelerini kullandı.

SİGORTA EKSİK YATIRILMIŞ…

İşten çıkarılan işçiler ayrıca sigortalarının da tam yatırılmadığını, 2 aydır çalıştığı iş yerinde sadece 24 günlük sigorta priminin yatırıldığını söyledi.

Eksik sigorta primi nedeniyle geçtiğimiz günler muayene olamadığını belirten işçi, haklarını almak için mücadele edeceklerini belirtti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com