Ana sayfa » Güncel » “BİR GÜNDE 1,5 KİLO BONZAİ, 600 TANE EKSTAZİ HAP, 350 GRAM KOKAİN…”

“BİR GÜNDE 1,5 KİLO BONZAİ, 600 TANE EKSTAZİ HAP, 350 GRAM KOKAİN…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Uyuşturucu meselesi Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri. Muhalefetin sıklıkla gündeme getirdiği ve yetkililer hakkında eleştiriler yönelttiği uyuşturucu sorunu giderek büyüyor.

Halk arasında “torbacı” diye bilinen uyuşturucu satıcısı, Medyascope’tan Buket Topaktaş’a konuştu. Satıcı, polislerle nasıl işbirliği yaptıklarını, uyuşturucu maddelerinin Türkiye’ye hangi yöntemlerle sokulduğunu, çete savaşlarını, uyuşturucu satmayı neden bıraktığını anlattı.

“ORTAOKULU YENİ BİTİRMİŞTİM, MAHALLEDE TAKILDIĞIMIZ ÜÇ-BEŞ ARKADAŞTIK”

Muhabirin “Volkan” olarak takma isimle bahsettiği torbacı, hayatında ilk uyuşturucuyu 12 yaşında, altıncı sınıf öğrencisiyken kullandığını söyledi. Daha sonra arkadaşlarıyla uyuşturucu kullanmaya devam ettiğini söyleyen Volkan, bu sürecin ardından fark etmeden uyuşturucu satıcısı olduğunu söyledi. Hem kendine hem de arkadaşlarına madde almaya başlayan Volkan yaşadıklarını anlattı:

“Ortaokulu yeni bitirmiştim, mahallede takıldığımız üç-beş arkadaştık. Uyuşturucu almak istiyoruz ama bunun için para lazım. Küçük olduğumuz için ailemiz fazla para vermiyordu. Uyuşturucu almaya giderken mahalledeki farklı gruplara ‘Siz de alır mısınız?’ diye sormaya başladık. Böyle alışveriş yaparken ‘Zaten onlar da içiyor çok alalım. Onlara satalım’ diye düşündük ve o şekilde gelişti. Uzun bir dönem böyle gitti.”

“PARA TATLI GELDİ DAHA ÇOK SALDIRDIK BU İŞE”

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın yayımladığı “2022 Türkiye Uyuşturucu Raporu”na göre ise Türkiye’de 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 44,9 artışla 2 ton 841 kilogram kokain ele geçirildi. Yakalanan eroin miktarı da bir önceki yıla oranla yüzde 61,1 arttı. 2021’de Türkiye’de 22 ton 202 kilogram eroin yakalandı. 2021’de ele geçirilen asetik anhidrit miktarı ise bir önceki yıla göre üç kat artarak 36 ton 253 litreye ulaştı. Metamfetamin miktarı da yüzde 32,8 artarak 5 ton 528 kilogram oldu.

Volkan da Türkiye’de büyük bir uyuşturucu ticareti döndüğünü söyledi. Volkan, bu ticaret sayesinde büyük miktarlarda paralar kazanıldığını, kendisinin de bir ayda en az altı asgari ücret kazandığını belirterek, “Ergenliğe de girince bu işten para kazanıldığını fark ettim. Kuzenim zaten yapıyordu. Kendimi bir anda onların grubunun içinde buldum. Sonra para tatlı geldi, daha çok saldırdık bu işe. Şu anki ekonomiyle söylüyorum bir ayda kişi başı en az altı asgari ücret kazanıyorduk. Ev, araba, yat… Bizimle yaşıt arkadaşlarımız ayda bir kez gece hayatına gidebiliyordu, biz ise her gün. Tozpembeydi her şey” diyor.

“EĞİTİMSİZ BİRİYİM, SAYGINLIK KAZANMAK İSTEDİM”

Volkan, “Başka türlü para kazanamaz mıydın?” sorusuna “Eğitimsiz bir insanım” diye yanıt verdi:

“Eğitimsiz bir insanım, ortaokul mezunuyum. Bu işe başlamadan önce zaten çalışıyordum ama kazandığım para yetmiyordu, çalışırken de çok yoruluyordum. Çevremde insanların yaşadığı hayatı, kazandıkları saygınlıkları görüyordum. Öyle bir yerde yaşıyoruz ki her şey maddiyattan geçiyor. Bunları kazanmak istedim.

Zaten şöyle oluyordu; bu döngünün içine girdiğin zaman bu işi yaptığını bilen insanlar sana önce kötü gözle bakıyor. Yaşadığın eğlenceli hayatı gördüklerinde ise saygınlık kazanıyorsun.”

BİR GÜNDE 1,5 KİLO BONZAİ, 600 TANE EKSTAZİ HAP, 350 GRAM KOKAİN…

Volkan uyuşturucu satmak için sabah saat 10.00’da uyanarak hazırlıklara başladıklarını, çok disiplinli çalıştıklarını, dinlenmemek için tuşlu telefonlar kullandıklarını, gece 03.00’lere kadar dağıtım yaptıklarını aktarıyor.

Her yaştan ve her sınıftan müşterisi olduğunu vurgulayan Volkan bir günde yaklaşık 1,5 kilo bonzai, 600 tane ekstazi hap, 350 gram kokain sattıklarını belirtiyor:

“Çok kalabalık bir kitleydi, yetişemiyorduk. Telefonu açtığımız zaman mesajlar, aramalar hiç durmazdı. O zamanlar revaçta ekstazi hap, esrar vardı. Ondan sonra gündeme gelen bonzai illeti ve bir de bunun lüks tarafı vardı yani taş ve kokain.

Bir grup mahalle arasında bonzai, ekstazi satardı. Bir grup biraz üst mahallerde taş, kokain satardı çünkü onlar daha pahalı maddeler. Ekstazi, bonzai, esrar maddesi içen arkadaşlar genelde 17-25 yaş arası, taş ve kokain içenler 25-40 yaş arası olurdu.

Esrar, bonzai maddesini genelde yoksula yakın insanlar parası olmadığı için içerdi. Ekstaziyi maddi durumu orta olan insanlar. Taş, kokain maddesini zaten maddi durumu çok iyi olan insanlar içiyordu.”

Her şeyin bilinmesini, açığa çıkmasını isteyen Volkan, gözlerini kocaman açarak, kızgın bir ses tonuyla “Sokaklarda rahatça madde satıyorduk, bu nasıl olabilir?” diye soruyor ve bazı polislerin kendileriyle anlaşmalar yaptığını, koruduğunu iddia ediyor:

“Emniyetin her mahallede ‘sivil polis’, ‘muhbir’ adında adlandırdığı birimleri var. Bunlara vatandaşlar tarafından zaten şikayetler gidiyordu. Bizim bağlı olduğumuz mahalleye polis ekipleri geliyordu, kim bunlar araştırıyordu, ne kadar büyük para kazandığımızı görüyordu. Geliyordu bazıları, ‘Çok büyük cezası var, sizi yakalarız’ falan diyordu. Biz de ‘Büyük bir tezgâh var, bozdurmayız. Birimizi alsan diğeri devam eder’ falan derken iş pazarlığa gidiyordu.

Sonra işte parasını alıp giden memurlar, bizi gece alemine davet eden memurlar oluyordu. Bizi kimin ihbar ettiğini söyleyen, ad soyad bilgisi veren, kollayan memurlar oluyordu. Bunların hepsini birebir gördük.”

Volkan, çok satış yaptıkları zaman kurdukları düzen bozulmaması için bazı polislerle işbirliği içinde aralarından seçtikleri arkadaşlarını bilerek yakalattıklarını anlatıyor:

“Bir yerden sonra mesela iş artık polisi geçiyor. ‘Polis ne yapıyor’ falan gibi baskı kurulduğu zaman şöyle bir şey oluyor, ‘Aranızdan bir şahıs seçin, üzerinde küçük bir uyuşturucuyla yakalayalım. Çok küçük bir ceza alsın. Bir-iki sene yatsın çıksın’ diyorlar. Mesela biz kurban olarak kuzenimi seçmiştik. Bir buçuk sene yattı ve çıktı.”

“ÇOK ÜST MAKAMLARIN HABERİ OLMADAN, BİR PAYI OLMADAN MÜMKÜN DEĞİL SOKAMAZSIN”

Volkan, Türkiye’ye giren uyuşturucudan üst makamların da haberinin olduğunu iddia ediyor:

“Ülkeye gelen uyuşturucunun yüzde 75’i yurtdışından geliyor. Bunları da çok üst makamların haberi olmadan, bir payı olmadan mümkün değil sokamazsın, imkânsız. Üst makamlar görevlerini yerine mi getiriyor yoksa uyuşturucu ticaretinin yolunu mu açıyor? Yasadışı iş olduğu için kazandığın paranın yüzde 100’ü kâr. Haberlerde şu kadar uyuşturucu yakalandı falan diyorlar, bunlar üst makamlardan gizlice getirmeye çalışanların malları. Yakalanan miktarı gösteriyorlar, peki yakalanmayanlar? Kendi soktukları malları da göstersinler.”

Volkan, ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin miktarının basına yanlış servis edildiğini, hepsinin imha edilmediğini iddia ediyor:

“En üstekilerin çoğu hiçbir şey yapmıyor, hiçbir şey. ‘Şu kadar miktarda uyuşturucu yakalandı, imha edildi’ diyorlar. 50 kilonun 5 kilosunu imha et, 45 kilo buhar. Sür tekrar piyasaya. Yakalanan malların kimin olduğu da önemli…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com