Ana sayfa » Güncel » “HAYVANLARIN YAŞAM HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ, ÖLÜM GETİREN UYGULAMAYA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ…”

“HAYVANLARIN YAŞAM HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ, ÖLÜM GETİREN UYGULAMAYA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’nin 81 ilinde toplanan hayvanseverler 11 Aralık 2022’de Gündoğdu Meydanı’nda hayvan haklarını savunmak için toplandı. Açıklamada bulunan Avukat Bilge Berk belediyelerin ihmallerinin bedelini hayvanlara ödetmeyeceklerini söyledi.

Hayvan haklarını savunmak için açıklamada bulunan Avukat Bilge Berk, “Bugün bir Müslüman ülkeye, bir uygar ülkeye ve bir hukuk devletine yakışmayacak biçimde merhamet, sevgi ve insanlık duyguları taşlaşmış yüreklerini terk etmiş adeta cinnet geçiren küçük bir azınlık olan kanlı bir şer çetesi, zavallı sokak köpeklerine ‘toplatılıp öldürülsünler’ diyerek savaş açmış durumda. Ne yazık ki bu kanlı şer odakları “Devlet bizim arkamızda” diye cüretkârca açıklamalar yapabilecek kadar gözlerini kan bürümüş durumdalar” diye konuştu.

‘DİKKATE ALINMADIK’

Sokak hayvanları sorununun tek sebebi bakımevi kurmayan, kısırlaştırma yapmayan belediyeler olduğunu söyleyen Berk, bazı siyasilerin etkisi ile çözüm olarak hayvanların toplatılması ve öldürülmesini sunulduğunu da dile getirdi. Berk, “Biz ise çözüm sürecinde sivil toplum kuruluşlarının, gönüllülerin görüşlerinin alınmasını gerektiğini söyledik fakat çağrımızı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi dikkate almadı” ifadelerini kullandı.

‘VAHİM YANLIŞLAR’

Konya Büyükşehir Belediyesi barınaklarında hayvanlara uygulanan şiddete değinen Berk, “Cumhurbaşkanımızın örnek gösterdiği Konya Büyükşehir Belediyesi’nde köpeklerin kafalarına küreklerle vurularak öldürüldüğü görüntüler yurt çapında büyük infiale sebep oldu. Bu barınağın büyük yaşam alanlarına doldurulmuş binlerce köpeğin aç, sefil durumda ölen başka köpekleri yiyerek yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı orayı ziyaret eden gönüllülerce bizzat tespit edildi. Buna rağmen Sayın Kirişçi, hayvanları ormanlara kurulacak dev barınaklara sürgün etme gibi katliam ve üremede artış getirecek vahim yanlışları yanlış kurumlar ile gündeme getirmeye devam ediyor” diye konuştu.

Belediyelerin görev ihmallerinin bedelini, bu dünyaya kendi iradeleri dışında gelen hayvanlara ödemeyeceklerini vurgulayan Berk, “Sonuna kadar hayvanların yaşam hakları için mücadele edeceğimizi gerek kurumlara ve gerekse köpekler öldürülsün diyen kanlı şer odaklarına buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bu belediye gerçeği çerçevesinde gerçek tespitlerin gerek kamuoyunca ve gerekse kurumlarca dikkate alınmasını önemle uyarıyoruz” diye konuştu.

‘İZİN VERMEYECEĞİZ’

Hayvanseverler olarak hayvanlara zulüm ve ölüm getirecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceklerini belirten Berk, “Resmen zehir ve kıyma alarak 100 yıl boyunca zehirleyerek öldüren belediyeler, 2004 yılında çıkan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’ndan 18 yıl geçmesine rağmen henüz bakımevi kurmadılar, hayvanları toplarken birazını öldürüp kalanları da başka şehirlere kırsala çöplüklere atmaya devam ettiler.

Bu dönemde Konya, Balıkesir, Denizli, Samsun, Trabzon, İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Erzincan, Kocaeli, Mersin ve Beykoz gibi büyük yaşam alanlı dev bakımevleri yapılan şehirlerde, bir taraftan katliamlar devam edip, bakımevlerinde hayvanlar aç, susuz ölümlere mahkûm edilirken, sokak hayvanı sayısı dev bakımevlerine götürmek bahanesi ile ilçelerin birbirlerine köpek atmaları sebebi ile patlayarak artmaya devam etti.

Tek çözüm olan kısırlaştırma ile 2 yılda üreme kontrol altına alınabilecekken, Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı siyasiler, kanlı şer çetesini de yanına alarak ormanlara dev barınaklara toplama öldürme odaklı çalışmaları ısrarla sürdürmekteler. Bu tespitler çerçevesinde, ilgili herkesi uyarıyoruz. Kadim kültürü merhamet olan Anadolu insanları ve biz yüreğini bu hayvanlar için ortaya koymuş gönüllüler bir hukuk devleti olan Türkiye’de, bu hayvanlara katliamlar zulümler ölümler getirecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Aktivist Seher Kul da tüm çabalarının sokak hayvanlarına ölüm çağrıları yapanlarla mücadele etmek olduğunu vurgulayarak, “Son kafes kırılana dek, canlar için sesimizi duyurmak için yurdun her yerinden ses vereceğiz. Bizim beton zeminli, tel örgülü demir kafeslere esir gibi masumları vereceğimizi, teslim edeceğimizi kimse düşünmesin. Bu bir yaşam hakkı arayışı! Yaşamak haktır. Yaşatmak insanlığın gereğidir” açıklamasında bulundu…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com