Ana sayfa » Siyaset » MUHALİF VEKİLLER ARKASINI DÖNDÜ, BAKAN YANIK ÇİLEDEN ÇIKTI!…

MUHALİF VEKİLLER ARKASINI DÖNDÜ, BAKAN YANIK ÇİLEDEN ÇIKTI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2023 yılı bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda devam ederken; kürsüye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık geldi.

6 yaşındaki çocuğun tarikatta cinsel istismara uğramasında yönelik ”Bunu siyaseten muhataplarımıza ateş etme aracı kılarsak bu meseleleri çözemeyiz, bu meselenin mağdurları ikincil bir kez daha mağdur olmuş olur. Buna kimsenin hakkı yok. Bu mağdurların siyasetin aparatı olarak kullanılmasına müsaade edemeyiz” ifadelerine muhalefetin tepki gösterdiği Yanık, eleştirilere yanıt verdi.

SIRTLARINI DÖNDÜLER…

Yanık konuşmasına ”Cinsel istismar konusu ile ilgili milletimizi bilgilendirmek istiyorum. Mağdur 30 Kasım 2020’de savcılığa müracaat etmiş, savcılıktan bize gelmiş. Aralık ayında bize gelmiş, konukevimize almışız” ifadeleri ile başlamıştı ki; muhalefet milletvekilleri tepkilerini dile getirmek için sırtlarını döndüler.

ÇİLEDEN ÇIKTI!…

Muhalefetin tepkisi sonrası çileden çıkan Yanık, ”Dönmeyin sırtınızı. Sizden öğrenecek tek bir cümlemiz yok. Şimdi sırtınızı neye dönmeniz gerektiğini ben size söyleyeceğim. Lütfen dinleyin. Siz susmayacaksınız biz sustuk, siz susmayacaksınız. Tahammül edemezsiniz çünkü haksızsınız. Yalan söylediğinizi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde tansiyonun yükselmesi sonrası birleşime ara verildi.

TEPKİLER DEVAM ETTİ…

Aranın ardından Yanık konuşmasına devam etti. Muhalefet milletvekilleri, protestolarını sürdürdü.

‘İstifa, istifa’ diyerek tempo tutan milletvekilleri, Yanık’ın konuşmasına izin vermedi. CHP’li ve AKP’li vekiller arasında da gerilimin arttığı görüldü…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com