Ana sayfa » Güncel » SUUDİ ARABİSTAN MALİYE BAKANLIĞI, MERKEZ BANKASINA 5 MİLYAR DOLAR YATIRACAK…

SUUDİ ARABİSTAN MALİYE BAKANLIĞI, MERKEZ BANKASINA 5 MİLYAR DOLAR YATIRACAK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hükümet, yüksek cari açık ve düşük rezerv nedeniyle zor durumda olan ekonomiyi seçim öncesinde güçlendirmek için yurt dışından para arıyordu.

Seçimler yaklaşırken yurt dışından kaynak arayan hükümete Suudi Arabistan’dan TCMB’ye yatırılmak üzere 5 milyar dolar gelecek.

“TÜRKİYE İLE ARAMIZDA KARAR VERDİK”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed El-Jadaan, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na (TCMB) 5 milyar doların yatırılması ve ayrıntıların görüşülmesinin birkaç gün içinde gerçekleşebileceğini söyleyerek, “Yakında gerçekleşecek. Türkiye ile aramızda karar verdik. Türkiye ile ilişkilerimizde büyük ilerleme var ve Türkiye’de ve başka ülkelerde yatırım imkanlarına sahip olmayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

NORMALLEŞME İÇİN KAŞIKÇI DOSYASI KAPATILMIŞTI

Ankara’nın Müslüman Kardeşler’e desteği ve 2018’deki Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle bozulan Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri, bu yıl normalleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018’de İstanbul’da öldürülmesinin sorumlusu olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı suçlamış ancak Nisan 2022’de Riyad’da kendisi ile görüşmüştü.

Suudi Arabistan’a jest için Müslüman Kardeşler’e destek azaltılırken, İstanbul’da görülen Cemal Kaşıkçı cinayeti davası da kapatılmıştı. Bunun üzerine Suudiler de Türk mallarına dönük fiili boykota son vermişti…

Kaynak: Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com