Ana sayfa » Siyaset » SÜMER: “VATANDAŞ DOĞALGAZ FATURASI ÖDEMEK İÇİN KREDİ ÇEKİYOR…”

SÜMER: “VATANDAŞ DOĞALGAZ FATURASI ÖDEMEK İÇİN KREDİ ÇEKİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Adana Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, kış mevsiminin etkisini arttırmış olmasıyla vatandaşların yaşadığı ısınma sorununu ve gündemdeki yolsuzluk tartışmalarını Meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Sümer, “Vatandaşın yolu yoksulluktan, iktidarın yolu yolsuzluktan geçiyor” dedi.

Sümer devamında, “2022 yılı kış ayları için özel olarak ayrılmış kömür ve elektrik yardım bütçesi 2,5 Milyar TL’dir. Ancak bu tutar belirlendiği günden bugüne enflasyon sürekli olarak arttığı için verilecek yardımın bir anlamı kalmamıştır. Açıklanan yoksulluk seviyesi her geçen gün yükselmektedir.

Özellikle doğalgaz faturaları vatandaşların ödeyebileceğinin çok üzerinde gelmeye başladı. Yoksulluk sınırı 25 bin liranın üzerine çıktı. Saray iktidarı vatandaş bu kışı nasıl geçirecek diye düşünmüyor” dedi.

Orhan Sümer şunları ifade etti:

“VATANDAŞ DOĞALGAZ FATURASI ÖDEMEK İÇİN KREDİ ÇEKİYOR…”

“Saray İktidarının ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapıyoruz diyerek dağıttığı yardımlar artık bir aylık yakacağı karşılamıyor. Sendikaların açıkladığı rakamlara bakacak olursak, iktidar sadece göz boyamaya çalışıyor. Bu demek oluyor ki bu kış birçok aile doğalgaz faturası öderken, evine kömür alırken büyük zorluk yaşayacak. Bankalar doğalgaz ve enerji faturaların ödenebilmesi için krediler vermeye başladı. Vatandaş Kredi Kartına taksitle doğalgaz faturasını ödemeye çalışıyor. Millet bu bozuk düzenin altında ezilirken, İktidardan her gün yeni bir yolsuzluk haberi geliyor.

‘MİLLET YOKSULLUKTAN BIKTI İKTİDAR YOLSUZLUKTAN BIKMADI’

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin tek sorumlusu siyasi iktidardır. Bugün Türk Lirası pula dönüşmüşse, vatandaş çocuğuna beslenme çantası hazırlayamaz hale gelmişse burada mutlaka sorgulanması gereken durumlar var demektir. Vatandaş Yoksulluktan bıktı. Geçinmek için yeni çareler arıyor.

Ancak İktidar yolsuzluktan bıkmadı. Sürekli olarak iktidar mensuplarının adının karıştığı yolsuzluk olayları karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor. Yolsuzlukların yanı sıra milletteki adalet inancı da iktidar eliyle yok edildi…”

Kaynak: Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com