Ana sayfa » Güncel » BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE, “HANIMLARA” ÖZEL” KONSER…

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE, “HANIMLARA” ÖZEL” KONSER…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum yönetimin tepki çeken uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne alternatif olarak kurulan muhafazakar tandanslı Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) tarafından düzenlenen bir konserin afişinde yer alan “Hanımlara yöneliktir” ibaresi dikkat çekti. Afişe sosyal medyada tepkiler ise gecikmedi.

Kampüs Cadıları, “Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA), “Hanımlara Yöneliktir” diyerek sadece kadınların gidebileceği bir konser düzenliyor. Kadın üniversiteleri açarak kadınları toplumda görünmez kılmaya çalışan iktidara ve onun destekçilerine karşı mücadelemiz devam ediyor!” dedi.

“Hamam mı bu kardeşim?”

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan HSBC’nin eski genel müdürü Piraye Antika da bu durumun laiklikle çeliştiğini savundu.

Antika, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, “Boğaziçi Üniversitesinin toplantı salonlarını kadınlar hamamıyla karıştıran bir kafa. Erkek öğrencinin katılım hakkı ne olacak? Laik bir ülkede -evet laik seküler değil- erkeklere veya kadınlara herhangi bir etkinliğe katılımı yasaklayamazsınız. Anayasal hak. Hamam mı bu kardeşim?!” ifadesiyle tepki gösterdi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com