Ana sayfa » Güncel » TAKSİM’İ KANA BULAYAN TERÖRİST: “ONA AŞIK OLDUM VE PKK’YA KATILDIM…

TAKSİM’İ KANA BULAYAN TERÖRİST: “ONA AŞIK OLDUM VE PKK’YA KATILDIM…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz pazar günü 6 kişinin ölümüne ve 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombayı bırakan Ahlam Albashir, Küçükçekmece’de saklandığı evde yakalanmıştı.

Terör örgütü PKK ile bağlantısını itiraf eden Albashir ile birlikte gözaltına alınan 48 kişi sağlık kontrollerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. 49 şüphelinin adliyedeki işlemleri sürerken, Albashir’in ifadesindeki yeni detaylar ortaya çıktı. Öte yandan bombacı teröristin Esenler’de saklandığı evde bulunan kişilerin sosyal medya paylaşımları da dikkat çekti.

Albashir’in ifadesinde “Örgütle ilk teması 2017’de Münbiç’te ‘sevgili’ olarak tanıştığı Ahmet A. adlı bir YPG mensubu ile başlamış. Sevgili olduğu örgüt üyesi Ahmet A.’nın, Albashir’i örgütsel faaliyetlerde kullandığı öğrenildi.

Albashir’in ifadesinde; örgütle ilk temasının 2017’de Münbiç’te ‘sevgili’ olarak tanıştığı Ahmet A. adlı bir YPG mensubu ile başladığını söyledi. Sevgili olduğu örgüt üyesi Ahmet A.’nın, Albashir’i örgütsel faaliyetlerde kullandığı öğrenildi.

Beyoğlu Taksim’i kana bulayan bombayı bırakan terör örgütü üyesi Ahlam Albasir’in ifadesinde “YPG/ PYD üyesi Ahmed A. ile 2017’de tanıştım. Ona aşık oldum. Sevgili olduk. Daha sonra Ahmed Cerablus’a gitti ben de gittim. Ardından bana görevler teklif etti. Daha sonra Ahmed’le irtibatımız koptu. Ancak örgütle irtibatımız kopmadı” dediği öğrenildi.

‘AHMED’İN İZİNİ KAYBETTİM AMA ÖRGÜTLE BAĞIM KOPMADI’

Albashır, polise verdiği ifadede örgütle nasıl tanıştığından eylem günü yaşananlara kadar bütün detayları anlattı. “Sonra Ahmed, Cerablus’a gitti arkasından da ben gittim.

Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.’nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı” dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi’nde pazar günü 16.20’de büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın banka bırakılan bir pakette gerçekleştiği ve terör kapsamlı olduğu tespit edildi.

Kameralar incelendi, saldırıyı gerçekleştiren teröristin PKK/YPG’nin özel istihbarat elemanı Alham Albashir olduğu saptandı.

Önce Esenler’e oradan da Küçükçekmece’deki hücre evine kaçan Albashir gece yarısı yakalandı. Albashir, saldırıyı gerçekleştirdiğini, PKK’nın özel istihbarat biriminden bir terörist olduğunu itiraf etti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com