Ana sayfa » Siyaset » AKP’Lİ CEVHERİ’DEN: “HDP LEGAL BİR PARTİDİR” SÖZLERİNE AÇIKLIK…

AKP’Lİ CEVHERİ’DEN: “HDP LEGAL BİR PARTİDİR” SÖZLERİNE AÇIKLIK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için HDP’yi ziyaret etmesi tepkilere yol açmıştı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ziyareti savunmuş, ”HDP’ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis’te Grubu bulunan legal bir parti. ve Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var” açıklamasında bulunmuştu.

Bugün yaptığı yeni açıklamalarında sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen AKP’li Cevheri, ”Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” yorumlarıyla ilgili ”Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse, neden olmasın?” ifadelerini kullanmıştı.

CANLI YAYINA ÇIKTI…

Cevheri tartışmanın kamuoyunda yankı uyandırması sonrası TV100’de ekranların yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’na katıldı.

”BUNDAN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR?”

”Gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. HDP, legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var” sözlerine açıklık getiren Cevheri, ”Bir AK Parti milletvekilinin kendi partisinin çatısı altında yapmış olduğu anayasal çalışmalar doğrultusunda bütün partileri bütün grupları hususunda ziyaret etme konusunda izlemiş olduğu politikaya destek verdim, bundan doğal daha ne olabilir? Ben AK Parti milletvekiliyim. Benim partimde anayasal bir çalışma başlattı ve bende partimin tutumunu deklare ettim” dedi.

”SEÇMENİ YANIMIZA ALMAK HEDEFİMİZDİR”

Cevheri, sözlerinin devamında, HDP’nin siyasal partiler yasasına göre kurulduğunu belirterek, “Kendimize yakın gördüğümüz bütün seçmenler üzerinde çalışacağız. HDP’yle bir politika noktasında uyumumuz kesinlikle olamaz çünkü biz ‘Tek vatan, tek bayrak, tek millet’ noktasında kırmızı çizgilerimiz vardır ama seçmeni yanımıza almak hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

MHP SORUSUNA YANIT VERDİ

Barış Yarkadaş’ın ”MHP, HDP ile görüşmenizi destekliyor mu?” sorusuna ise Cevheri, ”MHP adına söz söyleme hakkına sahip değilim o partinin kendi politikasıdır ama şahsıma ve partimize yansıtılan en ufak olumsuz düşünce olmamıştır” diyerek yanıt verdi…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com