Ana sayfa » Siyaset » AMASRA ARAŞTIRMA KOMİSYONUNDA AKP KOLTUKLARI BOŞ KALDI!…

AMASRA ARAŞTIRMA KOMİSYONUNDA AKP KOLTUKLARI BOŞ KALDI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TBMM’de Amasra’daki maden faciasını araştırmak için kurulan komisyonda, toplantının başında koltukların boş kalması dikkat çekti. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, AKP’li milletvekillerinin sayısının az olması üzerine “Bir oylama olursa gittiniz… Başkanı değiştirelim” esprisini yaptı. AKP’li vekiller ise “Biz size güveniyoruz” diye yanıt verdi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde 14 Ekim’de yaşanan faciada 41 madencinin yaşamını yitirmesinin ardından TBMM’de kurulan araştırma komisyonu bugün de toplandı. Madencilik uzmanı öğretim üyelerinin dinlendiği toplantıya, Komisyon Başkanı Taner Yıldız ile beraber 7 AKP’li milletvekili katılırken, CHP’den 4 ve HDP’den 2 milletvekili takm kadro yer aldı. Bu durum muhalefete “Başkanı değiştirelim” esprisi yaptırdı.

Katılımın az olması üzerine HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, AKP’lilere “Bir oylama olursa gittiniz. Başkanı değiştirelim” esprisini yaptı. AKP’lilerden ise “Biz sizlere güveniyoruz” yanıtı geldi.

Komisyon Başkanı Taner Yıldız’a yardıma gelen bir görevlinin, önündeki bilgisayarı nasıl kullanması gerektiğini anlattığı anlar da kameralara takıldı. Yıldız’a konuşmacıların sürelerini nasıl belirleyeceği anlatıldı. Yıldız, “Tıkladığımda süreye tabi olacak yani” diye konuşmacılara nasıl süre vereceğini de öğrendi. Yıldız’a başka bir görevli de bugün yapılacak sunumları anlattı.

Yıldız toplantının nasıl ilerleyeceğini de milletvekillerine anlattı.

KOMİSYON ÜYELERİ KİMLER?…

Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu’nun 25 Ekim’de yaptığı ilk toplantısında; Başkanlığa AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Başkanvekilliğine AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Komisyon Sözcülüğüne AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Katip olarak da MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı seçildi. Komisyonun üyeleri de şöyle:

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, HDP İzmir milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com