Ana sayfa » Siyaset » KÖMÜRCÜ: “20 YILIN SONUNDA TOPLUMA ANLATACAK YENİ HİKAYE BULAMIYOR…”

KÖMÜRCÜ: “20 YILIN SONUNDA TOPLUMA ANLATACAK YENİ HİKAYE BULAMIYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara Spor Salonu’nda ‘Türkiye Yüzyılı vizyonu’nu açıkladı.

Cumhuriyet’in 100. yılına vurgu yapılan programda Erdoğan konuşmasında somut projelere yer vermeyip “Seçim tarihine kadar elbette milletimizle paylaşacağımız yeni projelerimiz olacaktır. Bugün sizlere sadece, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ruhunu, felsefesini, özünü anlatmak istiyorum” dedi.

20 yıllık iktidar süresince yaptıkları projelerden bahseden Erdoğan seçim sonrası Anayasa değişikliğini işaret etti. Başörtüsünü yasal güvenceye alacak teklifin de önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini duyuran Erdoğan, “Bir hak olan bu konunun ülkemizin gündeminden, inşallah tamamen çıkmasını sağlayacağız” diye kaydetti.

Erdoğan’ın konuşmasını Yöneylem Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, Gerçek Gündem’e değerlendirdi. Kömürcü, Erodğan’ın konuşmasında yeni bir şey duyulmadığının altını çizdi. Kömürcü, “Bir süredir devam eden propaganda makinesinin artık tüm gücüyle çalıştığını görüyoruz. Siyasette psikolojik üstünlüğün kimde olacağını göstermek adına yapılan bir şey. ‘Biz kaybetmeyiz. Biz kazanacağız’ algısını seçmenlere yerleştirmek için yapılan bir şov” değerlendirmesinde bulundu.

Kömürcü, “Bunu bir seçim kampanyası olarak değerlendirdiğimizde de çok güçlü, insanları heyecanlandıran bir konuşma görmedim açıkçası. Son aylarda söylem üstünlüğü muhalefetten iktidara geçmiş gibi ama seçmenlerin oy tercihini değiştirecek bir hamle olarak görmemek lazım” diye konuştu.

“20 YILIN SONUNDA TOPLUMA ANLATACAK YENİ HİKAYE BULAMIYOR…”

Kömürcü şöyle devam etti:

“20 yıllık iktidarının sonunda hem AKP hem Erdoğan artık topluma anlatacak yeni bir hikaye bulamıyor. Artık tüm hikayeler tükendi. Aartık bildiğimiz milliyetçi, muhafazakar, güvenlikçi, güçlü Türkiye vurgusunun altını çizen konuşmayla aynı şekilde devam etti. Özel olarak bir yeni anayasa vurgusu var ama o seçim sonucu ne olacak kimsenin bilmediği bir şey. O yüzden çok da gerçekçi bir iddia değil. Anayasa değişikliği teklifinin Meclis’e geleceğini söyledi. O artık günlük siyasetin bir parçası oldu. Gerçek bir tartışma olmaktan çıktı.

Türkiye vizyonunun kutuplaştırıcı olmayacağını, nefet söylemi olmayacağını söyledi ama olmayacak dediği şeyler var olan Erdoğan siyasetinin tarifi. Yıllarca kez dinlediğimiz konuşmanın tekrarı gibi.”

“VEREBİLDİKLERİ EN ÇARPICI GÖRÜNTÜ BUYSA BURADAN BİR ŞEY ÇIKMAZ”

Peki, Erdoğan Türkiye’nin yüzyılı programı seçmeni etkiler mi? Kömürcü bu sorunun yanıtını şöyle veriyor:

“Son bir ayda iktidarda ‘toparlanıyoruz’ havası yaratma çabası olduğu görülüyor. Bunun bir miktar araştırma sonuçlarına yansıdığını görüyoruz. Ancak seçim kazandıracak kadar bir yükseliş gördüğümüzü düşünmüyorum. Yanılgıya düştüğümüz bir nokta var. Partinin oy oranı. Ama önümüzdeki seçimler cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Erdoğan hiçbir araştırma belli bir oranı bulamıyor zaten. Verebildikleri en çarpıcı görüntü buysa buradan bir şey çıkmaz.

Bundan sonra muhalefet benzer şeyler yapmaya başlayacak. Biz biz seçim kampanyası süresi içine girdik. Eğer muhalefet çok ciddi bir hata yapmazsa Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi çok güç görünüyor. AKP yine birinci parti çıkabilir ama orada da Meclis çoğunluğunu elde edeceği konusunda tereddüdüm var…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com