Ana sayfa » Siyaset » ORC ARAŞTIRMA: “İSTANBUL’UN 4 İLÇESİNDE, AKP VE MHP’YE SEÇMEN DESTEĞİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ…”

ORC ARAŞTIRMA: “İSTANBUL’UN 4 İLÇESİNDE, AKP VE MHP’YE SEÇMEN DESTEĞİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kamuoyu araştırma şirketleri, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıldan az süre kala çalışmalarını hızlandırdı. Birçok ankette AKP ve ittifak ortağı MHP’ye seçmen desteğinin eridiği gözlenirken, bunun en büyük sebeplerinden birinin ‘ekonomik kriz’ olduğu ifade ediliyor.

ORC Araştırma, son anketinde İstanbul’un dört ilçesindeki oy verme davranışlarını inceledi.

Yıllarca ‘sağın kalesi’ olarak bilinen Üsküdar ve Bahçelievler’de dahi AKP ve MHP’nin toplam oy oranı CHP ve İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’na ulaşamıyor. Üstelik araştırmanın yapıldığı 4 ilçenin tamamında MHP’nin baraj altı kaldığı görülüyor.

Üsküdar’da Cumhur İttifakı yüzde 36 oy alırken, Millet İttifakı yüzde 47’yi geçiyor. Burada iktidar partisinin oy oranındaki erime 10 puandan fazla.

Bahçelievler’de de durum farklı değil. Yüzde 37 oranında destek bulan Cumhur İttifakı’na karşılık Millet İttifakı’nın yüzde 42’ye çıktığı görülüyor. Bahçelievler’de AKP’nin oy kaybı 12 puanın üzerinde.

AKP VE MHP’DE ERİME SÜRÜYOR…

Avcılar’da CHP yüzde 34,3 oy alırken, İYİ Parti ise 15,5 oranında destek buluyor. Bu ilçede AKP yüzde 27 ile ikinci parti durumunda. HDP’nin oy oranı yüzde 9’un üzerinde. Cumhur İttifakı yüzde 31 olurken, Millet İttifakı ise yüzde 50’yi buluyor.

AKP’nin Avcılar’da son seçimden bu yana kaybı 8,6 puan olarak görülüyor.

ŞİŞLİ’DE ‘TDP’ SÜRPRİZİ…

CHP’nin kalesi olarak bilinen Şişli ilçesinde ise ana muhalefet partisi yüzde 34,1 oy oranına sahip. Bu ilçede AKP yüzde 18 oy alırken TDP’nin yüzde 15 ile üçüncü sırada olduğu görülüyor. Şişli’de AKP’nin son seçimden bu yana kaybının 7 puandan fazla olduğu görülüyor.

Bu sonuçlar dikkate alındığında İstanbul’da CHP ve HDP’nin oyunu büyük oranda koruduğu, İYİ Parti’de yükselişin yaşandığı, AKP’de 10 puandan fazla kaybın yaşandığı görülüyor. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP ise araştırmanın yapıldığı dört ilçede de barajın altında kalıyor…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com