Ana sayfa » Yerel » ŞAKRAN CEZAEVİ YERLEŞKESİNDEKİ DAVA DA DENİZ POYRAZ’IN AVUKATLARI SALONA ALINMADI…

ŞAKRAN CEZAEVİ YERLEŞKESİNDEKİ DAVA DA DENİZ POYRAZ’IN AVUKATLARI SALONA ALINMADI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-HDP İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de silahlı saldırı gerçekleştirerek Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması Aliağa Şakran Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü yerleşkesinde bulunan salonda görülmeye başlandı.

İki gün önceki celsede yetki belgeli avukatların savunma yapamayacağı tartışması yaşanmış, jandarma Deniz Poyraz’ın kardeşi Kamuran Poyraz’a tokat atmış ve polis duruşma salonuna biber gazı sıkmıştı. Ardından mahkeme heyeti, “sanığın güvenliği” gerekçesiyle davayı Şakran Cezaevi’ne kaçırmıştı.

Bugünkü duruşmada, vekaletnamesi olan avukatlar ve katılanlar dışında yetki belgeli avukatlar, davayı takip etmeye gelenler ve basın emekçileri duruşma salonuna alınmadı. Avukatların görüşmesi devam ederken davayı takip etmek için gelenler cezaevi önünde bekliyor.

Dava kapalı olmamasına rağmen alınan bu kararı hukuksuz bulduklarını söyleyen avukatlar, karara itiraz edecek. Ayrıca mahkeme heyetine verilmek üzere avukatların ve kitle örgütlerinin listesi yapıldı.

AV. SERHAT EREN: KARAR YASA DIŞI…

Mahkemenin avukatları duruşma salonuna almaması kararını değerlendiren Avukat Serhat Eren, “Çok sayıda avukat arkadaşımızda yetki belgesi var, bu belge vekaletname hükmündedir. Ama mahkeme yetki belgesiyle avukatların duruşmalara katılamayacağına karar verdi. Bu yasa dışı bir karardır” dedi.

Mücadelelerinin süreceğini vurgulayan Eren, “Dün avukat arkadaşlarımız, yasa gerekçeleriyle ayrıntılı bir şekilde anlatmak suretiyle mahkemenin bu karardan rücu etmesini istediler. Fakat mahkeme, yasaya aykırı olan bu kararını geri almadığı gibi, duruşmada gerginliğe neden olacak bir tutum içerisinde.

Dünkü tutum nedeniyle bugün avukat arkadaşlarımız içeri alınmıyor. Bu dosyada etkin bir yargılama sürecine katılımı istemiyor mahkeme. Bu davanın sahiplenilmesini istemeyen bir mahkemeyle karşı karşıyayız. Bu kararın alınmasının temel nedeni avukatların etkili bir katılımını engellemek, bu cinayetin arkasındaki gerçek güçlerin, azmettirenlerin, tetikçiyi bu sürece getirenlerin ve halen de kollayanların ortaya çıkmasını engellemek. Buna karşı bizim mücadelemiz hem duruşma salonunda hem duruşma dışında devam edecek” diye konuştu.

“CİNAYETİN ARKASINDAKİ SİYASİ GÜÇTEN HESAP SORACAĞIZ”

Duruşma öncesi cezaevi önünde yapılan açıklamaya HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Ali Kenanoğlu, Şevin Coşkun ile EMEP, TÖP, EHP, Halkevleri dahil birçok siyasi partinin temsilcisi katıldı.

Açıklamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Bugün Şakran Cezaevi yerleşkesindeyiz. Neden buradayız? Deniz Poyraz yoldaşımızı alçakça katleden korkak, tetikçi böyle istedi. Onun isteğine biat eden mahkeme, bunu görev sayarak mahkemeyi iki gün önce buraya kaçırdılar. Buradan sesleniyoruz; bu mahkemeyi nereye kaçırırsanız kaçırın, ‘Deniz Poyraz için adalet’ demeye devam edeceğiz. Faşistlerin, katillerin yakasına yapışmaya devam edeceğiz. Adalet mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz. Cinayetin arkasındaki siyasi güçten hesap sormaya devam edeceğiz” dedi.

“Katliam devlet eliyle organize edildi” diyen Çepni, “Katillerden ve onun destekçilerinden hesap sorana kadar mücadelemizi yükseleceğiz” ifadelerini kullanarak tüm emek ve demokrasi güçlerini davaya sahip çıkmaya davet etti.

Daha sonra söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da “Deniz Poyraz davasının karartma ve adalete erişilmemesi için buraya taşındığını biliyoruz. Mahkeme Başkanı bir liste yapmış ve bu listeye göre yetkilendirilmiş avukatlar içeriye alınmayacakmış. Böylece ne kadar büyük bir hukuksuzluğun burada yapıldığını da görmüş oluyoruz.

Neden buraya kaçırıldığını da anlamış oluyoruz. Burada mahkemenin duruşmanın aleniyeti ihlal ediliyor hatta avukatların bu duruşmayı takip etmeleri, katkı sunmaları, yetki belgesiyle katkı sunmaları engellenmeye çalışılıyor. Avukatlarımız şu anda görüşmeler yapıyor, bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için çaba sarf ediyor” diye konuştu…

(EVRENSEL)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com