Ana sayfa » Güncel » BEYOĞLU ESNAFINDAN İSYAN: “19 SENEDİR AKP’YE OY ATMIŞ BİR VATANDAŞIM, BU SEÇİM ATMAYACAĞIM…”

BEYOĞLU ESNAFINDAN İSYAN: “19 SENEDİR AKP’YE OY ATMIŞ BİR VATANDAŞIM, BU SEÇİM ATMAYACAĞIM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP’li Yüksel Mansur Kılınç’a dert yanan Beyoğlu esnafı, artan maliyetlerden ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden yakındı.

Piri Paşa Mahallesi’nde kırtasiye dükkânı işleten bir esnaf, yardımcı ders kitabını göstererek; “Şu anda bunu 125 liraya satıyoruz. Vatandaş bunun gibi iki kitap almaya kalkınca ve 300-400 liralık bir fiyat çıkınca havaya zıplıyor. Bir tane kurşun kalem 8 lira, düşünün…

Burası küçük bir dükkân… Giderlerinin 25-30 bin lira olması beni çok şaşırtıyor. Bu kadar gider olmaması gerekiyor. Geçen sene kâğıdın tonu 800 Avro idi, bu sene 2 bin 200 Avro… Ben 19 yıldır AK Parti’ye oy atmış bir vatandaşım. Bu sene atmayacağım. Ciddi ciddi bazı şeyler üstümüze geliyor.” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın ziyaret ettiği şarküteri dükkanı sahibi ile börekçi dükkânı işleten esnaf ise elektrik faturasını ödemekte zorlandıklarını ifade ettiler.

“DOLABIN YAKTIĞI ELEKTİĞİ KARŞILAMIYOR, PEYNİR SATMIYORUM…”

Şarküteri dükkanı işleten esnaf elektrik faturasının yüksekliğinden yakındı. Esnaf, “12 çeşit meze satıyordum. Kaldırdım. Bu dolabın yaktığı elektrik mezelerin maliyetini karşılayamıyor. Peynir satıyordum. Kaldırdım. Sabaha kadar dolap açık kalacak ve fatura yüksek gelecek. Maliyeti karşılamıyor.” dedi.

Mahallede börekçi dükkanı bulunan esnaf ise elektrik faturasını karşılayamadığı için dükkanı erken kapattığını dile getirdi…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com