Ana sayfa » Siyaset » İKİ PARTİ ARASINDA KOPUKLUK MU VAR?, İYİ PARTİ’DEN KARŞI HAMLE: “ADAYIM AKŞENER…”

İKİ PARTİ ARASINDA KOPUKLUK MU VAR?, İYİ PARTİ’DEN KARŞI HAMLE: “ADAYIM AKŞENER…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de partisinin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuştu.

Altılı Masa’da kriz olduğu iddialarının gündemde olduğu günlerde, Kılıçdaroğlu’nun partililere vereceği mesajlar merakla bekleniyordu.

Parti yöneticilerine ve üyelerine seslenen Kılıçdaroğlu, çok konuşulan bir çağrıda bulundu:

“Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum.”

DESTEK MESAJLARI GELDİ…

Kılıçdaroğlu’nun sözleri, salonda bulunan tarafından ayakta alkışlanarak karşılandı. Parti kurmayları, milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları Kılıçdaroğlu’nun çağrısına “yanındayım” diyerek karşılık verdi.

Sosyal medyadaki destek furyası giderek yayıldı.

İYİ PARTİ’DEN KARŞI HAMLE: ADAYIM AKŞENER…

CHP’lilerin “yanındayım” çıkışının ardından İYİ Parti’nin önemli isimleri de sosyal medyadan parti lideri Meral Akşener’e destek mesajları yayımladı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Zekai Kaya, “Benim Cumhurbaşkanı adayım, Sayın Genel Başkanım Meral Akşener’dir. Tabutu yerde kalsın vefayı unutanın…” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kurucular Kurulu üyesi Fatih Demirkol, “Son noktayı Sayın Meral Akşener koyar” ifadelerini kullandı.

İKİ PARTİ ARASINDA KOPUKLUK MU VAR?…

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanlığına değil Başbakanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Akşener, Cumhurbaşkanı adayının ise Altılı Masa’daki liderler tarafından belirleneceğini belirtmişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çağrısının ardından İYİ Parti kurmaylarının karşı atağa, Altılı Masa’nın en büyük iki partisi arasında iletişim kopukluğu olduğu iddiasını gündeme getirdi.

İki partinin kurmayları, yakın dönemde farklı konularda da karşılıklı açıklamalarda bulunmuştu.

Gerçek Gündem’in ulaştığı Akşener’in yakın çalışma arkadaşı, “Sayın Akşener ile Sayın Kılıçdaroğlu arasında bir sorun yok. İletişim kopukluğu yaşamıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun bugünkü açıklaması bir cumhurbaşkanlığı adaylığı olarak okumuyoruz. Böyle bir ilan olsa o zaman Altılı Masa’nın anlamı olmaz. Parti içine konuştuğu anlaşılıyor.

Ancak Bülent Kuşoğlu’nun açıklaması tabii ki doğru olmadı. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir isim. Bunu da söylemek lazım. Sosyal medyadaki Meral Akşener paylaşımlarına gelince, İYİ Partililerin Cumhurbaşkanı adayı tabii ki genel başkanları olan Meral Akşener. Ancak Sayın Akşener kendisini bunun dışında tutuyor” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com