Ana sayfa » Güncel » “RTÜK MUHALİF KANALLARA CEZA YAĞDIRIYOR, YANDAŞ KANALLARDA İSE CİNCİ HOCALAR İNSAN ÇARPIYOR…”

“RTÜK MUHALİF KANALLARA CEZA YAĞDIRIYOR, YANDAŞ KANALLARDA İSE CİNCİ HOCALAR İNSAN ÇARPIYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) muhalif televizyon kanallarına verdiği ağır para ve yayın karartma cezalarına tepkiler sürüyor.

Gazeteci Timur Soykan, RTÜK’ün Halk TV, KRT, Tele 1 gibi muhalif kanallara ceza yağdırırken, diğer kanallarda “cinci hocaların” halkı nasıl kandırdığını anlattı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Soykan, Kaçkar TV’de Mücahit Han isimli bir hocanın isimlerden cin musallat olduğunu ve büyülerini tespit ettiğini söylediğini yazdı.

Soykan, “Mücahid Han’ denilen bu dolandırıcı, büyü yapan kişinin ismini gördüğünü iddia ediyor. İnsanlar da etraflarında büyü yaptığından şüphelendikleri insanları öğrenmek amacıyla onu arıyor. Mücahid Han, isimden harf veriyor. Buna inananlar, çevrelerindeki insanları suçluyor” dedi.

“TV PROGRAMI SAYESİNDE KENDİNE MÜRİT TOPLUYOR…”

Soykan şöyle devam etti:

“Bu dolandırıcı yüzünden cinayet işlenebilir. Telefonla arayan kişiye ‘Büyü yapan akraba ama kan bağı yok’ diyor. Adam “Kardeşimin eşi” diyor. Dolandırıcı onu doğruluyor. Adam ısrarla harf istiyor. ‘Cinci Hoca’ çok açık şekilde adamın kardeşinin eşini işaret ediyor. Korkunç.

Tezgah şöyle işliyor: TV’dekiler, arayan kişileri yayına bağlamadan önce konuşturuyor. Yayına bağlanınca dolandırıcı, adını, anne adını soruyor, deftere yazıp inceliyor gibi yapıyor. Bu sırada kulaklıktan bilgileri alıyor. İsimden görmüş gibi “Cinler musallat olmuş” diyor.

Tedavi olması gereken insanları yanlış yönlendiriyor. Örneğin evde yalnız kalamayan bir kız çocuğu için “Nazar nedeniyle” diyor. Oysa kız çocuğunun doktora götürülmesi gerekiyor. TV’dekilerin önceden bilgi alamadığı kişilere ise “Sende büyü, cin yok” diyor.

‘Cinci Hoca’, büyü ve cin hikayeleri çok tekrara dönüştüğünde olayı biraz çeşitlendirerek ilgi çekmeye çalışıyor. Aşağıdaki videoda ‘beddua’ yalanıyla yolunu buluyor.

Mücahid Han’ takma isimli bu kişi İstanbul’da yaşıyor. ‘Eyüp Sultan’da insanların önünü kesip dertlerini anlattığını ve isimlerinden cin ve büyü durumuna bakmasını istediğini’ söylüyor. Özellikle kullandığı malzemelerden biri de nazar:

Bu dolandırıcının dini konulardaki bilgisizliği zaten ilk bakışta anlaşılıyor. Kuran-ı çok iyi bildiğini söyleyen Cinci Hoca, Kuran’da geçen ismi bilmeyince mahcup oluyor… Ara ara fena yakalanıyor:

TV’de para almadan isimlere baktığını vurguluyor. Çünkü para tezgahı, yayından sonra işleyecek. Büyü, cin tespitlerinden sonra telefon hemen kapatılıyor. Programdan sonra arayanlar için paralı işler başlıyor. Burada arayan kişi kendisine gönderilen duayı taşıdığını anlatıyor.

Ayrıca Mücahid Han, TV programı sayesinde kendisine mürit topluyor. ‘Silahlı Mehdi’ Tuncer Çiftçi de TV programlarında hastalıkları iyileştirdiği vaadiyle bir tarikat oluşturmuştu. Ancak Mücahid Han’ın isimlere imtihanı bazen zorlu oluyor:”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com