Ana sayfa » Güncel » SİMPAŞ GYO İNŞAAT İŞÇİLERİNDEN MARMARİSLİ ÇEVRECİLERE ZORBALIK!…

SİMPAŞ GYO İNŞAAT İŞÇİLERİNDEN MARMARİSLİ ÇEVRECİLERE ZORBALIK!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Muğla’nın Marmaris ilçesinde Sinpaş GYO’nun milli park alanında bulunan inşaatı mahkeme kararına rağmen devam ediyor. Şirketin çalışanları milli park alanında yürüyüş yapmak isteyen çevrecilerin üzerine yürüdü, park alanına girmelerini engelledi. Marmaris Kent Konseyi ise çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Gazete Duvar’dan Esma Turan ‘ın haberine göre, Marmaris’e bağlı İçmeler Mahallesi, Kızılkum mevkiinde Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından, 206 odalı otel ve 1323 adet devremülk projesi yapılması planlanıyor.

Projeye ilişkin çevrecilerin açtığı davada Muğla 3. İdare Mahkemesi’nce görevlendirilen bilirkişi heyeti, devasa tesis için yürütülen çalışmaların milli parkı, kıyıyı, ormanı ve endemik türleri tahrip ettiği yönünde görüş bildirmiş; mahkeme “ÇED gerekli değildir” kararının iptaline karar vermişti.

Şirket ise mahkemenin “ÇED gerekli değildir” kararının iptaline ilişkin temyiz yoluna gitti. Şirket, mahkemenin aldığı kararın bozulmasının yanı sıra yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’a da başvurdu.

Danıştay 6’ncı Dairesi, yürütmenin durdurulması istemini oy birliğiyle reddetti.

Ancak şirketin mahkeme kararına rağmen inşaatını devam ettirdiğini söyleyen çevreciler her gün suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

‘GİDİN, EMNİYETE SÖYLEYİN…’

Bugün, inşaatında içerisinde bulunduğu Marmaris Milli Parkı alanında yürüyüş yapmak isteyen yaşam savunuları, şirketin 2 çalışanı tarafından engelledi.

“Sizi tanıdığım için önünüze geçiyorum. Gidin, emniyete söyleyin. Burası benim çalıştığım yer, ben alamam” diyen şirket çalışanına, çevreciler resmi bir yazı görmek istediklerini belirtti.

Daha sonra şirketten 2 çalışan daha geldi ve çevrecilerin üzerine yürüdü.

Konuya ilişkin yaşananları Gazete Duvar’a anlatan Marmaris Kent Konseyi üyesi Halime Şaman “3 tane kadına arkadaşım 35 yıl sonra milli parklar kapısı açıldığı için İçmeler’den başlayıp ‘Oradan ileri yürüyelim’ demişler. Yürürken Sinpaş’ın görevlileri önüne çıkıyor bulunduğu yer milli parkın sınırlarında olmasına rağmen, ‘Buradan ileri gidemezsiniz’ diyor. Sanki kendi özel mülklerindeki bir geçişi engelliyorlarmış gibi arkadaşlarımızı engellemeye çalışıyorlar.

Onlarda ‘Burası milli park’ deyip ilerlemeye devam ettiklerinde de neredeyse şiddete varan görüntüler ortaya çıkıyor. Arabayı arkadaşlarımızın üzerine sürer gibi yapıyorlar. Tehditkâr konuşuyorlar. Biz de hem şirket hakkında hem de görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve bu durumu da Milli Park Müdürlüğü’ne de dilekçe ile bildirdik” ifadelerini kullandı…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com