Ana sayfa » Güncel » EYT’lilerin çizgisi başlangıç şartları !

EYT’lilerin çizgisi başlangıç şartları !

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER – İzmir EYT Derneği Başkanı Türker, “Bizim kırmızı çizgimiz işe girdiğimizde bizden istenen şartlarda emekli olmak. Bunun dışındaki çözüm bizim kabul edebileceğimiz bir çözüm değildir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 8 Eylül 1999’da yapılan yasal değişiklikle emeklilik şartları değişen ve yıllardır emekli olmak için bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için gözler aralık ayına çevrildi. EYT’liler ile ilgili çözüm konusunda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT’de tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT aralık ayı gibi gündeme gelir” ifadelerini kullandı. Çözüm için kulislerde pek çok farklı formülün konuşulması tartışmaları da beraberinde getirdi. İzmir EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

‘BUNUN DIŞINDAKİ ÇÖZÜM…’

EYT Platformu olarak, ağustos ayı içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştüklerini belirten İzmir EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker, “Sayın Bakan ile görüştük, dosyamızı sunduk. EYT ile ilgili talep ettiğimiz formülü hem sözlü hem yazılı olarak ifade ettik, bununla birlikte, stajın sigortalılık başlangıcı sayılmasını, Bağ-Kur tescili borçlanması, doğum ve askerlik borçlanması içeren talepleri mi de ilettik. Bakan Bey de 2022 yılı içerisinde bu düzenlemenin yapılacağını, en geç ocak ayında TBMM’ye gelerek yasalaşacağını kaydetti. Biz, 1999 öncesi iş hayatına başlamış olan EYT’liler olarak işe başladığımız şartlarda emekli olmak istiyoruz. Biz işe girdiğimizde; erkeklerde 25 yıl 5 bin gün, kadınlarda 20 yıl 5 bin gün isteniyordu. Bunun dışındaki çözüm bizim kabul edebileceğimiz bir çözüm değildir. Bunu Bakanımızla yaptığımız görüşmede de dile getirdik. Çalışmalar sürüyor, zaten Bakanımız da aralık ayında gündeme geleceğini açıkladı. Aralık ayını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu. 

‘SEÇİM YATIRIMI OLMASIN’

“Bizim kırmızı çizgimiz işe girdiğimizde bizden istenen şartlarda emekli olmak” diyerek açıklamalarını sürdüren Türker, EYT’liler ile ilgili yapılan düzenlemede istedikleri formülün hayata geçmemesi durumunda mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Düzenlemenin, EYT’lilerin taleplerine karşılık verecek şekilde hayata geçmesini istediklerini vurgulayan Türker, bu konunun seçim malzemesi yapılmaması gerektiğinin de altını çizdi. Türker, şunları söyledi: “Düzenleme, istediğimiz formülle hayata geçmezse EYT’liler davasından vazgeçmeyecek, haklarımızı tamamen almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu düzenleme seçimden önce Resmi Gazete’de yayımlanmazsa biz çıktı saymıyoruz. Kimse bize, ‘Biz bu yasayı çıkaracağız ama seçimden sonra’ demesin. O söylemlere artık karnımız tok.”

Kaynak – İzgazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com