Ana sayfa » Güncel » PUTİN: “TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINDA BİR ÇOK ÜLKE KANDIRILDI, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEĞİM…”

PUTİN: “TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINDA BİR ÇOK ÜLKE KANDIRILDI, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEĞİM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Vladivostok’ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’nda (EEF) açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gıda krizine çözüm bulmak için imzalanan tahıl koridoru anlaşmasıyla gelişmekte olan ülkelerin ‘kandırıldığını’ söyledi.

Türkiye ve BM’nin arabuluculuğunda imzalanan anlaşmayla ilgili konuşan Putin, Ukrayna’dan çıkan tahılın en başta konuşulduğu gibi yoksul ülkelere gitmediğini söyledi.

Mevcut duruma müdahale edilmezse küresel bir gıda kriziyle karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulunan Rus lider, Erdoğan’la sevkiyat yapılacak ülkelere yönelik yeni kısıtlamalar üzerine konuşacağını belirtti.

Putin, “Bir kez daha, gelişmekte olan ülkeler aldatıldı ve aldatılmaya devam ediyor. Bu yaklaşım kesin olarak dünyadaki gıda problemlerinin boyutunu büyütecek. Bu eşi benzeri görülmemiş bir insani felakete neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Ukrayna tahılının önemli bir bölümünün yoksul ülkeler yerine AB ülkelerine gittiğini belirten Putin, 60 bin ton ürün taşıyan 87 gemiden yalnızca iki tanesinin yoksul ülkelere gittiğini belirtti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com