Ana sayfa » Güncel » BİLİM İNSANLARINDAN CİPS YİYENLERE ÇOK KÖTÜ HABER!…

BİLİM İNSANLARINDAN CİPS YİYENLERE ÇOK KÖTÜ HABER!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Mayo Clinic’e göre, özellikle demans veya kalp problemleri gibi sayısız hastalığa yol açan patates cipsi aynı zamanda yüksek tansiyona neden oluyor. Cips yemeyi seviyorsanız, her porsiyonda bulunan yüksek sodyum seviyeleri sayesinde hipertansiyon, yani yüksek tansiyon yaşamanıza neden olabilir.

Cleveland Clinic ve Harvard Medical School’a göre, bu atıştırmalıklarda bulunan tuz, diğer gıda maddelerine kıyasla sodyum seviyenizi önemli ölçüde dengesizleştirir. CNN Türk’te yer alan habere göre cipsin insan sağlığına ciddi yan etkisi şöyle:

KANSERİ TETİKLER: Amerikan Kanser Derneği’ne göre, işlenmiş gıdalarda görülen akrilamid adı verilen bir kimyasal kanserojen özelliklere sahiptir ve çeşitli kanserlere yol açabilir.

KALP HASTALIĞINA DAVETİYE: İşlenmiş yağlı yiyeceklerin kalbinize ciddi zararlar verebileceğini her zaman duymuşsunuzdur. Bir torba cips yemeyi seviyorsanız, kanserojen akrilamidler sayesinde kalp hastalığının olası yan etkileriyle yüzleşmeyi planlamalısınız.

FELÇ RİSKİNİ ARTIRIR: Cips atıştırmak söz konusu olduğunda, sadece akrilamidlerden daha fazlası için endişelenmeniz gerekir. Griffin Health’e göre, cipsler bir sürü kolesterol içerir ve ailenizde felç öyküsü varsa, bir dahaki sefere bu atıştırmalıklardan kaçınmanız gerekir.

KISIR YAPABİLİR: Sadece cips torbanızdaki yağ veya kolesterol için endişelenmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, tekrar düşünün! Trans yağlar eşit derecede ciddi zararlar verebilir.

Singapur Ulusal Üniversitesi’ne göre cipsler, kısırlığa neden olabilir. Bilim insanları hala trans yağların uzun vadeli etkilerini araştırma sürecindeler, ancak son keşifleri o cips torbasını hemen bırakmanıza neden olabilir. Harvard Tıp Okulu’na göre trans yağlar kadınlarda kısırlık riskini artırabilir…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com