Ana sayfa » Güncel » Konteyner Kent Sakinleri, Toki Konutları Bitene Kadar Uzatma Süresi İstiyor…

Konteyner Kent Sakinleri, Toki Konutları Bitene Kadar Uzatma Süresi İstiyor…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar alan, kiracı olup evsiz kalan ya da depremden dolayı travma yaşayan depremzedeler, faciadan bu yana konteyner kentte kalıyor.

Geçtiğimiz aylarda konteyner kentten ayrılmaları için tebligat alan depremzedelerin tepkileri sonrasında İzmir Valiliği tarafından konteyner kentte kalma süresi 15 Eylül 2022’ye kadar uzatılmıştı. Depremden bu yana maddi-manevi zor zamanlar yaşayan depremzedeler yine sokakta kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Konteyner kentten tahliye için verilen sürenin dolmasına az bir zaman kalırken depremzedeler İzmir Valiliği’ne çağrı yaptı. Konteyner kentte kalma süresinin uzatılmasını talep eden depremzede Meryem Tülin Yumlu, aksi halde sokakta kalacaklarını söyledi. Yumlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın sözlerine dikkat çekti.

‘TERK ETMEYECEĞİZ…’

Depremzede Meryem Tülin Yumlu, konteyner kentte kalma süresinin uzatılması için İzmir Valiliği’ne çağrıda bulundu. Yumlu, şunları söyledi: “Konteyner kentte şu an 150 aile kalıyor, bunun 40 tanesi depremde evi ağır ya da orta hasar alan, kalanı ise evi az hasarlı olan, kiracı olup evsiz kalan ya da depremden dolayı travma yaşayan ama evi hasarsız olan depremzedeler…

Sayın Valimiz; ağır hasarlı olan depremzedelerin konteyner kentte kalmaya devam edebileceğini ancak geri kalanların 15 Eylül’de çıkacağına yönelik bir açıklama yaptı. Biz diğerleri oluyoruz; az hasarlılar, hasarsızlar ve kiracılar… Biz 110 aileyiz. Ben buradaki arkadaşlarım adına konuşmak istiyorum; evimiz yok, şu an kiraya çıkacak şartlara sahip değiliz, çok çaresiziz.

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletimizin bize destek olmasını istiyoruz. Burası ilk kurulduğunda Sayın Emine Erdoğan, bir konteynere konuk olmuştu, ‘TOKİ’ler bitene kadar konteyneri terk etmeyin’ diye bir söylemde bulunmuştu. Biz de bu söze güvenerek konteynerimizi terk etmeyeceğiz.

Çok zor durumdayız, buradan çıksak gidecek yerimi yok. Eğer bizi buradan çıkarırlarsa sokakta kalacağız. O yüzden konteyner kentte kalma süremizin, TOKİ konutları bitene kadar, yani yaklaşık 2 sene daha uzatılmasını istiyoruz…”

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com