Ana sayfa » Güncel » İzmir Barosundan, Sokak Hayvanlarına Karşı, Nefret Söylemlerinde Bulunanlara Yönelik Suç Duyurusu…

İzmir Barosundan, Sokak Hayvanlarına Karşı, Nefret Söylemlerinde Bulunanlara Yönelik Suç Duyurusu…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hayvanseverler, sokak köpeklerinin yerlerini tespit için kullanılan Havrita (Başıboş Köpek Haritası) isimli sitenin sokak köpeklerini hedef gösterdiği gerekçesiyle kapatılmasını istiyor.

İzmir Barosu da, “Havrita” ve “Başıboş Köpek Sorunu” gibi sitelere erişimin engellenmesi talebinde bulunduklarını ve internette sokak hayvanlarına karşı nefret söylemlerinde bulunan insanlar için de suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

‘ONUR DUYARIZ…’

Yapılan açıklamada, “Hayvanların yaşam hakkı için mücadele etmekten onur duyarız! Sokakta yaşayan hayvanları ve onları gözetenleri hedef alan; web siteleri ile sosyal medya hesapları ve bu platformlarda yaptıkları paylaşımlarla halkı suça teşvik eden kişilerle hukuk önünde mücadeleyi sürdürüyoruz.

Bu kapsamda “Havrita”, “Başıboş Köpek Sorunu” gibi sitelere erişimin engellenmesi talebinin yanısıra, sosyal medya hesaplarından sokakta yaşayan hayvanlara ve onları kollayanlara karşı nefret söylemlerinde bulunan ve halkı suça teşvik eden kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz.

Yaşam hakkına ve doğaya saygısı olmayan, dünyayı yalnız kendilerinin sananlara inat; kendini savunamayanların sesi olmaya devam edeceğiz. Onlar için mücadele etmekten onur duyarız!” ifadeleri yer aldı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com