Ana sayfa » Güncel » İSTANBUL’LU TAKSİCİLERİN BAŞI, PLAKA FİYATLARINI BEĞENMİYOR, EN AZ 10 MİLYON OLMALI DİYOR…

İSTANBUL’LU TAKSİCİLERİN BAŞI, PLAKA FİYATLARINI BEĞENMİYOR, EN AZ 10 MİLYON OLMALI DİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Taksici esnafı mevcut piyasa koşullarında plakalarının son yıllarda hak ettiği değeri kazanamadığından şikayet etti.

Posta gazetesinden Murat Gülderen konuşan taksicilerin en büyük şikayet sürekli artan maliyetler. Plaka sahipleri plaka fiyatlarının değer kaybetmesinden, kira ücretlerinin azlığından dert yanıyor. Geçen yıl plaka fiyatları 2.4 milyon civarıydı. Bu yıl plaka borsasında ilan edilen tabela fiyatı ise 4-4.3 milyon lira civarında. Ancak bugün 3.5 milyon liraya bile alıcı bulmanın zor olduğu ifade ediliyor.

EYÜP AKSU: PLAKA UĞRUNA SATILANLAR 25 MİLYON TL…

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu her şeyin 5 ile 10 kat arttığına dikkat çekerek, “Mevcut plaka değeri çok düşük, gerçek fiyat en az 10 milyon lira olmalı. Biz bunları açık artırma ile düzenlenen ihale ile devletten satın almıştık. O süreçte bizler arsalarımızı, evlerimizi sattık. Şimdi o gayrimenkullerin değeri 20-25 milyon lira ediyor” dedi.

Aksu, taksi plakalarının değerlenememesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) plaka sayısını artırma girişimlerinin etkili olduğunu belirtti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com