Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Hubble Teleskobu, Orion Bulutsusu’nda Rüya Gibi Bir Görsel Yakaladı…

Hubble Teleskobu, Orion Bulutsusu’nda Rüya Gibi Bir Görsel Yakaladı…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Son zamanlarda her ne kadar uzay meraklılarının ve bilim insanlarının gündeminde James Webb Uzay Teleskobu olsa da onun selefi Hubble Uzay Teleskobu hâlâ son hız görevine devam etmekte ve yakıtı bitene kadar da devam edecek.

NASA’nın bünyesindeki Hubble Uzay Teleskobu, yakın zamanda yeni bir bulutsuyu fotoğrafladı. Hubble’ın yakaladığı HH 505 isimli bu yeni capcanlı bulut, Orion takım yıldızının içerisindeki Herbig-Haro nesnesini çevrelemekte ve renkleriyle insanı gerçekten büyülüyor.

Hubble’ın gelişmiş araştırmalar için tasarlanan kamerası ile yakalanan bu görsel, çıkışların ve gezegen öncesi disklerin özelliklerini inceleyen gökbilimciler tarafından yakalandı. Orion’da yer alan bu bulutsu, parlak genç yıldızlardan gelen yoğun morötesi radyasyonla dolu.

Dışarı akışların oluşturduğu şok dalgaları Hubble tarafından parlak bir şekilde görülebiliyor ancak yıldız malzemesinin daha yavaş hareket eden akımları da bu radyasyona maruz kalıyor. Bu, gökbilimcilerin jetleri ve çıkışları doğrudan gözlemlemelerine ve yapıları hakkında daha fazla bilgi edinmelerine olanak tanıyor…

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com