Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Çikolata Sevenlere Güzel Haber, Kan Basıncına ‘Negatif’ Bir Etkisi Yok!…

Çikolata Sevenlere Güzel Haber, Kan Basıncına ‘Negatif’ Bir Etkisi Yok!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çikolatanın insana zararları ve yararları büyük araştırmaların konusu olmaya devam ederken bugün, çikolata severleri sevindirecek bir haber geldi.

Surrey Üniversitesi tarafından yayımlanan yeni araştırma, kakao tüketiminin kan basıncını ve arter sertliğini azaltarak kan dolaşımını kolaylaştırdığını ortaya koydu.

Yapılan araştırmada bilim insanları, katılımcıları ikiye bölerek bir gruba 8 gün boyunca tüketilmek üzere 6 kakao flavanolü içeren kapsül, diğer grubaysa boş kapsül verdi. Söz konusu kapsüllerde bulunan flavanol miktarı, yarım kilo bitter çikolatada bulunan standart flavanol miktarıyla eşit idi.

Kan basıncı ve atardamar sertliği, sadece yüksek olduğunda düşüyor:

Katılımcıların kan basıncı ölçümleri, kapsüllerin tüketilmesinden önce ve alımdan sonra ilk 3 saat boyunca her dakikada bir ve ardından 9 saat boyunca saatte bir aralıkla alındı. Yapılan ölçümler, çikolata tüketiminin kan basıncı ve atardamar sertliğini sadece yüksek olması durumunda düşürdüğünü gösterdi. Bu değerler halihazırda düşük ise, çikolatanın değerleri ekstra düşürdüğü gözlemlenmedi.

Bununla birlikte kakaonun etkileri ilk kez tüketildikten sekiz saat sonra da görüldü. Bu ikinci etkinin, bağırsaktaki bakterilerin kakao flavanollerini nasıl metabolize ettiğine bağlı olabileceğiyle ilgili olduğu belirtildi. Bilim insanları, bir sonraki aşamada kakao kapsüllerini yüksek kan basıncı olan hastalarda test etmeye başlayacak…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com