Ana sayfa » Siyaset » TİP İZMİR: “SERMAYENİN KARI İÇİN YURTTAŞLARIMIZIN HAYATININ TEHLİKEYE ATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ…”

TİP İZMİR: “SERMAYENİN KARI İÇİN YURTTAŞLARIMIZIN HAYATININ TEHLİKEYE ATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, İzmir Aliağa ilçesinde bulunan gemi söküm tesislerine, asbestli olduğu bilinen Nae Sao Paulo gemisi gelmesine tepki göstererek yazılı bir açıklama yaptı.

Saray rejiminin yurttaşlar için bir sağlık problemi olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Dünya Sağlık Örgütü’nce birinci derecede kanserojen madde kabul edilen, dünyanın pek çok ülkesinde ve ülkemizde de üretimi ve kullanımı 2010 yılında yasaklanan asbest, tüm dünyada milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştur.

Şimdi ise 600 ton asbest ve toksik madde barındıran, Brezilya donanmasına ait Sao Paulo gemisi söküm işlemi, Aliağa’da Sök Denizcilik firması tarafından yapılması için gerekli onay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

‘KABUL ETMİYORUZ…’

“İngiltere’nin çöpünü alan, Kanadalı şirketlerin altını için topraklarımızda siyanür havuzları yaratan sömürge zihniyeti, asbest yüklü donanma gemisinin söküm işleminin yapılmasını kabul ediyor” ifadeleri yer alan açıklamada, “Verilen onay doğrultusunda söküm işlemi Aliağa’da gerçekleşirse, sökümde çalışan işçiler ve bölgedeki yurttaşlar sağlıklarından olacak ve çevre kirliliğine sebep olacaktır.

Saray Rejiminin yurttaşlar için bir sağlık problemi olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Dünyanın birçok ülkesinde söküm işlemi onay almamış bu geminin, ülkemiz sınırlarında sökümüne izin verilmesini kabul etmiyoruz. Sermayenin kârı için yurttaşlarımızın hayatının tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz, AKP/Saray rejiminden hesap soracağız” denildi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com