Ana sayfa » Güncel » HEKİMLERİN YURT DIŞI GÖÇÜ GEÇEN AY REKOR KIRDI…

HEKİMLERİN YURT DIŞI GÖÇÜ GEÇEN AY REKOR KIRDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık çalışanlarının şiddet, malpraktis davalar, düşük ücret ve mobbing başta olmak üzere karşılaştığı sorunlar çözülmezken birçoğu devletteki görevinden istifa ederken bir o kadarı da yurt dışına gitmeyi tercih ediyor.

İleri Haber’de yer alan habere göre, haziran ayında 229 kişi yurt dışına gitme isteğiyle Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) belge başvurusunda bulundu.

Independent Türkçe’den Lale Elmacıoğlu’nun haberine göre, Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) elde edilen veriler, göç yolundaki hekim sayısının 2022’de katlandığını gösteriyor.

Sadece haziran ayında 125’i uzman, 104’ü pratisyen toplam 229 kişi yurt dışına gitme isteğiyle TTB’den “İyi Hâl (Good Standing)” belgesi başvurusunda bulundu.

Yurtdışına gitme talebiyle geçtiğimiz ay belgesini alan 229 hekim arasında anesteziyoloji ve reanimasyon branşındakiler 13 kişiyle başı çekti.

İç hastalıklarından 11, genel cerrahi ile kadın hastalıkları ve doğum branşlarından ise 10’ar kişi belgesini aldı. Radyoloji ise dokuz kişiyle beşinci sırada yer buldu…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com