Ana sayfa » Yerel » SARI: “HASTANENİN HALA HİZMETE AÇILMAMIŞ OLMASI, BİR VATANDAŞIMIZIN DAHA KURTARILAMAMASINA NEDEN OLDU..”

SARI: “HASTANENİN HALA HİZMETE AÇILMAMIŞ OLMASI, BİR VATANDAŞIMIZIN DAHA KURTARILAMAMASINA NEDEN OLDU..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İş kazalarının sıkça meydana geldiği Aliağa Bölgesi’nde bir trajedi daha yaşandı. Geçtiğimiz günlerde; Gemi Söküm Tesisleri’ndeki bir firmada işçi olarak çalışan Yıldırım Kipel’in üzerine, yakıt tankı üzerinde çalıştığı esnada kıvılcımlar düştü, düşen kıvılcımlarla yanmaya başlayan işçi kendisini söndürmek için denize atladı. Ağır yaralanan Kipel’in önce Aliağa Devlet Hastanesine kaldırıldığı, buradan da helikopterle İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.

Kipel’in vefat ettiği öğrenildi. Kipel’in vefatı, MHP’li Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) iş birliğinde hayata geçirilmesi planlanan Mesleki ve Çevresel Hastalıkları Hastanesi’nin önemini bir kez daha ortaya koydu. Belediye kaynakları, hastanenin 2022 yılında tamamlanacağı ifade ederken hastanenin hizmete açılış tarihi ile ilgili net bir bilgi gündeme gelmedi.

Söz konusu hastanenin yapımı için Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) yönetimi 12 milyon TL bağışta bulunmak istemiş ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank onay vermemişti. Bakan Varank’ın hastanenin yapımı için gerçekleştirilecek bağışa onay vermemesi hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın önergesi halen yanıtlanmazken CHP’li Bakan soru önergesini yineledi.

İş kazalarını yakından takip eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi için çağrı yaptı. Aliağa Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Sedat Sarı da hastanenin acilen hizmete açılması gerektiğini ifade etti.

‘YAPIMI HIZLANDIRILMALI..’

Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin bir an önce hizmete açılması gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Maalesef 81 ilin 78’inde meslek hastalıkları hastanesi olmadığı için işçiler hayatını kaybediyor. Meslek hastalıklarının teşhisi ve takibi için ülkemizde Ankara, Zonguldak ve İstanbul olmak üzere üç tane meslek hastalığı hastanesi hizmet vermektedir.

Dördüncüsü ise yakında bitirilmesi beklenen İzmir Aliağa’da açılacak. Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi bu konuda elini taşın altına koyduysa, Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuyu tribünden izlememesi gerekir. Sağlık Bakanlığa buraya kaynak ayırmalı, üstüne düşeni yapmalıdır. Edindiğim bilgilere göre; hastanenin 2021’in haziran ayında bitirilmesi, 2022’nin ilk yarısında ise hizmete açılması öngörülüyordu. Ancak hala hizmete açılmadı. Çalışmalar hızlandırılmalı…” diye konuştu.

‘KAYBEDECEK ZAMAN YOK..’

Aliağa Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Sedat Sarı da meslek hastalıkları hastanesinin bölgenin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, “Hastanenin bir an önce tamamlanması için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu defalarca dile getirdik. Hatta yapım yöntemleri ile alakalı çekincelerimiz olmasına rağmen hastane ihtiyacının aciliyeti sebebiyle hiçbir noktada bir itiraz ortaya koymadık.

Bu kadar açık desteğe rağmen, bu kadar pürüzsüz bir ihale ve yapım süreci sunulmasına rağmen hastanenin halen hizmete açılmamış olması ne yazık ki bir vatandaşımızın daha kurtarılamamasına sebep oldu. Bu hastanenin bir saat bile gecikmesine tahammülü olmayan bir bölgede yaşıyoruz. Hastaneyle ilgili protokolün tarafları üzerlerine düşeni bir an önce yerine getirmelidir. Ne kaybedecek bir dakikamız ne de kaybedecek bir tek canımız bile yok” ifadelerini kullandı.

HÂLÂ YANITLANMADI…

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Aliağa Belediyesi ile DEÜ iş birliğinde Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesi’nde inşaatı devam eden Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ne ALOSBİ yönetiminin 12 milyon TL bağışta bulunmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, onay vermemesini TBMM gündemine taşıdı.

Geçtiğimiz aylarda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi veren CHP’li Bakan’ın soru önergesinin henüz yanıtlanmadığı bilinirken Bakan’ın soru önergesini yinelediği öğrenildi…

Gizem Taban-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com