Ana sayfa » Siyaset » KILIÇ: “NEBATİ’YE İKTİSADA GİRİŞ KİTABI VERECEĞİM, HERKESİ DAVA AÇMAYA DAVET EDİYORUM…”

KILIÇ: “NEBATİ’YE İKTİSADA GİRİŞ KİTABI VERECEĞİM, HERKESİ DAVA AÇMAYA DAVET EDİYORUM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda konuşan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, AKP’nin getirdiği avukatlık yasa teklifini, Bakan Nebati ve Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi.

İktidarın yasa teklifinin sakat doğduğunu vurgulayan Kılıç, “Avukatlara büyük bir müjde veriyormuş gibi Meclis’e sunulan yasa teklifi aslında ihtiyaçlardan çok uzakta, baştan sakat doğmuş bir tekliftir. Bu teklif hazırlanırken, her zamanki gibi yine baroların görüşü alınmadı, yine meslektaşlarımızın fikri sorulmadı. Daha doğrusu, bütün kanunlar böyle yapılıyor; bu hemen hemen her açıdan kibirdir, egodur “her şeyi ben bilirim” anlayışıdır ve bu anlayışla da nitelikli kanunlar yapmamız mümkün değildir” dedi.

STAJYER AVUKATLARI SÖMÜREN MADDE…

Kanun teklifinde “Herhangi bir işte sigortalı çalışmak avukatlık stajına engel etmez.” denildiğine dikkat çeken CHP’li Kılıç, teklifle avukatların başka bir sömürü düzenine hizmet edeceği eleştirisinde bulunarak, “Her yıl 20 bin kişi hukuk fakültesinden mezun oluyor, bunlardan 15 bini staja başlıyor. Bu sayısal artışın getirdiği ekonomik sorunları bu maddeyle mi çözeceğiz? Bu madde sadece, stajyer avukatların başka bir sömürü düzenine hizmet etmesini sağlar. Bundan başka bir şey de sağlamaz. Tabii, kişiye özel, liyakatsiz üniversite kadrolarına, her ilde mantar gibi türeyen hukuk fakültelerine “Dur!” demeden bu sorunlara da çözüm olamayız” değerlendirmesinde bulundu.

TEKLİF AYRIŞTIRMA PROJESİNİ SÜRDÜRÜYOR…

Hâkim ve savcılar gibi, avukatların da yargının bir parçası olduğunu kaydeden CHP’li Kılıç, teklifin barolar arası ayrıştırmayı da sürdüreceğini belirterek, “Nasıl ki hâkim ve savcıların stajyerleri devletten maaş alıyorsa avukat stajyerleri de devletten maaş almalı ama siz “Avukatlar hem staj yapsın hem mesleği öğrensin hem de bu arada çalışsın.” diyorsunuz ki bu zaten mümkün değil; bunu avukat olanlar bilir ama tabii, cübbesi, düğmesi olmayan avukatlar bilir.

Adli yardım ödeneğine bakarsak da barolar arasında pay edilmesine ilişkin bir husus var. Bu da etki altına alamadığınız barolara karşı örgütlediğiniz 2’nci baroları yani bu paralel yapıyı maddi anlamda da ihya etme anlayışı yani bir nevi kutuplaştırma, ayrıştırma projesi de devam etmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

NEBATİ’YE ‘İKTİSADA GİRİŞ’ KİTABI VERECEĞİM…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik, bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyor.” sözlerinin bir itiraf olduğunu ve ekonomiyi bilmediğini vurgulayan CHP’li Kılıç, ekonomiyi “Yoksulluktan hiç utanmadıklarını hep beraber görmüş olduk. Ücretli, çalışan, esnaf, çiftçi, memur her gün enflasyonun altında eziliyorken maalesef bir avuç yandaş büyümeye devam ediyor.

Bu sistem yoksuldan alıp zengine veriyor, biz bu sistemi kesinlikle kabul etmiyoruz. Dün dolar 16 liraydı, bugün baktığımızda 17 olmuş; altının gramı 1.000 lirayı geçmiş. Şimdi, eğer ışıltılı hayatından vakit ayırabilirse tabii, bugün itibarıyla konuşma yasağı da geldi Nebati’ye. Bakan’a üniversite yıllarında okuduğuna pek emin olmadığım “İktisada Giriş” kitabını hediye etmek istiyorum. Eğer biraz zaman ayırıp, bu kitabı okuyup idrak ederse en azından görevinden affını isteyeceği süreye kadar hem kendisi açısından hem de devletimiz açısından yararı olur diye düşünüyorum, yarın da bunu kargoya vereceğim” diye konuştu.

“HERKESİ DAVA AÇMAYA DAVET EDİYORUM..”

Erdoğan’ın “sürtük ve çürük” sözlerine de tepki gösteren Kılıç, Gezi olaylarında CHP İzmir İl Sekreteri olduğunu, onurlu direnişe devam eden gençleri orantısız güç kullanan kolluk kuvvetlerinin darbından kurtarmak için İl Başkanlığı’nın kapılarını açarak kurtardığını, avukatları olarak davalarına baktığını anımsattı.

Kılıç şöyle konuştu:

“O yüzden, Gezi’yle ilgili söylenecek her şeyi biz üstümüze alırız; Gezi’ye söylenecek her şeyin karşısında biz dururuz. Bu sebeple de bu kötü sözlerin sarf edildiğinin ertesi sabahı suç duyurusunda bulundum. Tabii ki ak troller hemen harekete geçtiler. Benimle ilgili hakaretler, küfürler, tehditler bini bir para. Hani, bir söz vardır “Balık baştan kokar.” diye, o yüzden hiç şaşırmadım ama ben buradan, bu onurlu direnişe katılanlara bir kez daha seslenmek istiyorum:

Kimseden korkmadık, bundan sonra da korkmayacağız. O yüzden herkesi suç duyurusunda bulunmaya, manevi tazminat davası açmaya davet ediyorum. Bir söz vardır “Muhakkak kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacaktır…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com