Ana sayfa » Spor » ANADOLU EFES ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPANIN EN BÜYÜĞÜ…

ANADOLU EFES ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPANIN EN BÜYÜĞÜ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final’inde İspanya ekibi Real Madrid’i 58-57 mağlup eden Anadolu Efes, art arda 2. kez şampiyonluğa ulaştı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dörtlü Final’in şampiyonluk maçında son şampiyon Anadolu Efes ile kupayı en çok kazanan Real Madrid karşı karşıya geldi.

Stark Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 18-16 önde tamamlayan Real Madrid, soyunma odasına 34-29 üstün gitti.

İspanya ekibi, bir ara farkı 9 sayıya kadar çıkardığı üçüncü çeyreği 42-40 önde tamamladı. Dördüncü periyotta toparlanıp, Pleiss ve Micic ile kritik sayılar kaydeden Anadolu Efes, karşılaşmadan 58-57 galip ayrıldı.

ÜST ÜSTE 2. ŞAMPİYONLUK
Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi’nde üst üste ikinci kez kupayı müzesine götürdü.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonunda art arda 3. kez final maçına çıkan lacivert-beyazlılar, 2021’nin ardından bu sezon da mutlu sona ulaşmayı başardı.

AVRUPA’DA ÜÇÜNCÜ KUPA..

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

Lacivert-beyazlı takım, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını müzesine götürmüştü. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki Anadolu Efes, 1996’da Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Ergin Ataman’ın başantrenörlüğünü yaptığı lacivert-beyazlılar, 2020-2021’de THY Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşarak tarihe geçmişti.

Anadolu Efes, elde ettiği bu başarıyla Avrupa kupalarında 3. kez şampiyonluk ipini göğüsledi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com