Ana sayfa » Güncel » ÖZCAN: ”YAPTIKLARIMDAN VE SÖYLEDİKLERİMDEN PİŞMAN DEĞİLİM, NEFRET SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİM!..”

ÖZCAN: ”YAPTIKLARIMDAN VE SÖYLEDİKLERİMDEN PİŞMAN DEĞİLİM, NEFRET SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİM!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentin en işlek caddelerindeki bilboardlara Arapça ve Türkçe yazılı ilanlar astırmış; Özcan, kentte yaşayan sığınmacılara evlerine dönmeleri çağrısında bulunmuştu.

Tanju Özcan’ın talimatıyla belediye ekipleri tarafından asılan ilanlar, savcılık kararıyla kaldırılmıştı.

TANJU ÖZCAN’DAN AÇIKLAMA…

Özcan, savcılığın “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla ilanları kaldırmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özcan, “Türk milletinin menfaatini korumak, korumaya çalışmak, gençlerimizin sorunlarını dile getirmek nefret suçu oluşturuyorsa, Türk milletini çok sevmek nefret suçu oluşturuyorsa, ben bu nefret suçunu, ayrımcılık suçunu işlemeye devam edeceğim. Bir hukukçu olarak söylüyorum. Alın beni bu suçtan hapse atın” diye konuştu.

BOLU BELEDİYESİ’NİN NİKAH VE SU TARİFESİNE 40 BİN TL CEZA…

Özcan, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun, Bolu Belediye Başkanlığı’nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetmesine ve 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararına ilişkin şunları söyledi:

”YAPTIKLARIMDAN VE SÖYLEDİKLERİMDEN PİŞMAN DEĞİLİM..”

“Kararı yargıya taşıyacağım. İdarenin her türlü eylem ve işlemi yargı denetimine tabiidir. Dolayısıyla ben Türkiye Eşitlik Kurumu’nun bağımsız bir kurum olduğuna inanmıyorum. Türkiye Eşitlik Kurumu, bugüne kadar hangi konuda karar vermiş? Türkiye Eşitlik Kurumu’nun adını ilk kez benimle ilgili soruşturma başlatıldığında duydu Türkiye

. 2015 veya 2016’da kurulmuş bir kurum. En azından bir çalışma yaptılar. Bu ayki maaşlarını hak ettiler. Şimdiye kadar boşuna maaş alıyorlardı. Ceza verdilerse, idari yargıya taşırız. Ben yaptıklarımın suç olduğuna inanmıyorum. Yaptıklarımdan ve söylediklerimden pişman değilim…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com