Ana sayfa » Güncel » PEKİN: “HERKESİN GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERECEĞİNİ, ARKADAŞLARIMIZI UNUTTURMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM…”

PEKİN: “HERKESİN GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERECEĞİNİ, ARKADAŞLARIMIZI UNUTTURMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gezi davasında, mahkemenin verdiği hapis cezaları tartışılmaya devam ediliyor.

Mahkeme, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, Ayşe Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay hakkında da “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım” suçundan 18 yıl hapisle cezalandırılmalarına hükmeden mahkeme, sanıkların tutuklanmalarına karar vermişti.

Gezi davasının avukatlarından Tora Pekin, Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamada, tutuklananların durumuyla ilgili bilgi verdi.

Pekin, şu ifadeleri kullandı:

“ŞİMDİKİ OLDUKLARI YERE GÖRE UYGUN BİR KOĞUŞA GEÇECEKLER DİYE UMUYORUM..”

“Bayramın son günü Silivri’deki arkadaşlarımızı gördüm. Dördü de gayet moralli, gayet sağlıkları da yerinde, bir sorun yok. Dün Bakırköy’deki arkadaşlarımızı gördüm. Onlar da aynı şekilde. Ama orada bir geçici durum var kendi koğuşlarına henüz kavuşmuş değiller. Sanıyorum bir hafta içerisinde, sanıyorum ve umuyorum…

Şu anda müşahade adı verilen küçük bir koğuşta tutuluyorlar. Hapishanede hiçbir yer kalmaya uygun değil, yaşamaya uygun değil ama en azından şimdiki oldukları yere göre uygun bir koğuşa geçecekler diye umuyorum.

Tüm arkadaşlarımız için söyleyeceğim şey şu: Niçin hapiste olduklarını biliyorlar. Haklı olmanın verdiği özgüvenle iyiler. Ailelerine ve arkadaşlarına utanç değil gurur verdiklerini bildikleri için iyiler, vicdanları rahat. Dışarıdan haber tabii onların en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi. Şu anda daha ziyade televizyondan takip ediyorlar. Bir de avukat ziyaretleri sırasında avukat arkadaşlarımız kendilerine Türkiye’de dünyada neler olduğunu anlatıyor. Silivri’deki arkadaşlarımız gazete de almaya başladılar. Bakırköy’deki arkadaşlarımıza henüz gazete verilmemişti.

“HERKESİN GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERECEĞİNİ, ARKADAŞLARIMIZI UNUTTURMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM..”

Bunun dışında ne söylenebilir… Süreci, belli ki bu hapishane ziyaretleriyle onlar içeride biz dışarıda birlikte götüreceğiz. Ne mücadelesinden vazgeçilebilir, her ne kadar pratikte bir hukuk kurumu kalmamış olsa da… Ne o süreçten vazgeçilebilir ne de arkadaşlarımızı içeride unutmak gibi bir şey söz konusu olabilir. Herkesin gerekli duyarlılığı göstereceğini, arkadaşlarımızı unutturmayacağını düşünüyor ve umuyorum…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com