Ana sayfa » Güncel » TÜİK: “NİSAN AYI ENFLASYONU YÜZDE 7.25, YILLIK ENFLASYON YÜZDE 69.97…”

TÜİK: “NİSAN AYI ENFLASYONU YÜZDE 7.25, YILLIK ENFLASYON YÜZDE 69.97…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve atadığı ekonomi yönetimininin “faiz sebep, enflasyon sonuç” ekonoi politikalara Türkiye’ye yeni bir enflasyon krizi olarak döndü.

Artan enflasyon nedeniyle hem tüketici hem üretici için gerekliliklerin karşılanması da imkansız hale gelirken maaş artışlarının da yetersiz olması nedeniyle yurttaşların alım gücünün düştüğü görüldü.

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU (TÜİK) NİSAN AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Buna göre yıllık enflasyon yüzde 69,97 oldu. Aylık bazda ise yüzde 7,25’lik artış izlendi. Böylelikle Nisan ayı verileri ekonomist beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

MART AYINDA YÜZDE 61,14 OLARAK AÇIKLANMIŞTI…

2022 Mart ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 61,14 oldu. Üretici Enflasyonu verilerini gösteren Yİ-ÜFE Mart ayında yüzde 9,19 oranında artmış ve Yİ-ÜFE yıllık artış oranı yüzde 114,97 olarak gerçekleşmişti.

ENAG VERİLERİ BELLİ OLDU…

TÜİK’in verilerine yönelik eleştiriler sürerken Bağımsız iktisatçıların oluşturduğıu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre ise, Nisan ayında, E-TÜFE nisan ayında yüzde 8,68 oranında arttı. Son on iki aylık artış işse yüzde 156,86 olarak belirlendi. ENAG mart ayı enflasyon rakamlarının yıllık yüzde 142.63 oranında olduğunu duyurmuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com