Ana sayfa » Yerel » “CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANIP, DEMOKRASİ MEYDANINA YÜRÜYECEĞİZ…”

“CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANIP, DEMOKRASİ MEYDANINA YÜRÜYECEĞİZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Emek ve Demokrasi Bileşenleri Aliağa Emekli-Sen Şubesinde 1 Mayıs Emek Bayramı nedeniyle basın bilgilendirmesinde bulundu. Basına ve Aliağa Halkına başlıklı bilgilendirme şöyle:

“İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs ta bu sene alanlarda olacağız . İki yıl boyunca 1 Mayıs’ta dünya’nın muhtelif yerlerinde olduğu gibi Egenin İşçi başkenti olan Aliağa’da da işçi sınıfı meydanlarda olamamıştır .

Ancak bu olumsuzluk sermaye tarafından fırsata çevrilerek her dönemde emeğin sömürüsüne devam edilmiştir. Emeğiyle ekmeğini değişenler Aliağa’dan sesleniyor: insan onuruna yaraşır bir iş ve gelir yaşanabilir bir çevre, sosyal güvenlik taleplerimizle dünya emekçileri ile beraber tek ses, tek yürek olacağız.

Pandemi sürecinin başında önemi tartışılan kuryelerin isyanıyla başlayan eylem dalgasında tekstil işçilerinin, Sağlıkçıların ,metal işçilerinin, gemi söküm işçilerinin direnişleri birbirini izledi.

Emekçiler tüm bu kokuşmuş ve yıkım karşısında isyan ederek direnişler örgütleyip , Aralık ayından bu yana 100’ün üzerinde fabrika ve işyerinde grevler yapmışlardır.

Türkiye halkları Zam fırtınalarına karşı eylem dalgası başlatarak . İstanbul’dan Yüksekova’ya, İzmir’den ’ Hopa’ ya kadar binlerce kişi sokaklara çıkıp “geçinemiyoruz” isyanını yükseltti.”

Türkiye’nin dört bir yanında, 1 Mayıs meydanlarında olacakları selamlayarak ; emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten, yana olan herkesi ve Aliağa halkını 1 Mayıs’ta saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanında toplanıp Demokrasi meydanına yürümeye çağırıyoruz…

Emek ve Demokrasi Bileşenleri

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com