Ana sayfa » Siyaset » ARINÇ KONUŞTU, ÖZEL CEVAP VERDİ: “BİR DEPREM OLACAKSA ÖNCEDEN GÖRÜR..”

ARINÇ KONUŞTU, ÖZEL CEVAP VERDİ: “BİR DEPREM OLACAKSA ÖNCEDEN GÖRÜR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’nin kurucularından olan ve Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, son dönemde yaptığı açıklamalarla parti içerisinde tepki çekmiş, söz konusu ‘muhalif’ açıklamalarının ardından AKP MKYK üyeliğinden ayrılmıştı.

Arınç, bugün ise hayat pahalılığı üzerinden partisini eleştirmiş; ”Ekonomide sıkıntılar varsa, alım gücünüz azalmışsa, Türk parasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor ve enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı bulmuşsa, milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsın. Gerçeği göreceğiz ve sorunu çözeceğiz” demişti.

CHP’DEN İLK YORUM..

Arınç’ın söz konusu açıklamalarına CHP’den ilk yorum Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’den geldi.

Partisinin Manisa il başkanlığına yaptığı ziyarette konuşan Özel, Arınç’ın MHP olması halinde hemen ihraç edilmiş olacağını söyledi.

Özel, ”Bülent Arınç AKP’nin mensubu değil de MHP’nin mensubu olsaydı onu MHP’den atarlardı. Çünkü aynı sözleri MHP’li bir milletvekili söyleyince onu partiden ihraç ettiler. MHP’nin Türkiye’nin ayağına nasıl bir pranga, Türkiye’deki yoksulların önünde nasıl bir takoz olduğunun bir numaralı göstergesi” ifadelerini kullandı.

”BİR DEPREM OLACAKSA ÖNCEDEN GÖRÜR..”

Arınç’ın deneyimli bir siyasetçi olduğunu bu nedenle olacak bir depremi önceden görebileceğini söyleyen Özel, ”Sayın Arınç yıllardır siyaset yaptığımız, rekabet içinde olduğumuz ve temel meselelerde farklı düşündüğümüz birisi. Ama deneyimli bir siyasetçi. Kendisi Manisa siyasetinin sismografı gibidir. Yani bir deprem olacaksa onu önceden görür AKP’de” ifadelerini kullandı.

ESKİ AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI..

Özgür Özel ayrıca Arınç’ın 7 Haziran seçimleri öncesindeki açıklamalarını hatırlatarak; ”7 Haziran 2015’te AKP’nin çoğunluğunu kaybettiği seçimden önceki benzer beyanlarını hatırlıyoruz. Yine referandumda Manisa’da biz büyük bir başarı elde etmiştik. AKP’liler referandum da ‘Evet’ çıkacağını söylerken sayın Arınç’ın o noktadaki Manisa’da gördüğü havaya ilişkin yaptığı tespitleri hatırlıyoruz” sözlerini sarf etti.

MHP’YE YÜKLENDİ..

Özgür Özel konuşmasının son kısmında, MHP’nin Türkiye’de ekonomik sorun olmak üzere yaşanan birçok sorunu görmezden geldiğini dile getirerek şunları söyledi:

”AKP Türkiye’de yoksulluk, açlık, sefalet çeken insanlar için bir adım atacak olsa Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP buna engel olacak. Bunu görüyoruz.

Çünkü insanlar aç ama ‘Değilsiniz’ diyor. Yoksul, işsiz değilsiniz diyor. Gençler mutsuz, değilsiniz diyor. Bunun tamamı Türkiye’nin önünde MHP destekli bir AKP tüm ihtiyaç sahibi grupların toplumun tüm sosyal kademelerinin karşısında en büyük engeldir, en büyük takozdur.

MHP’li Cumhur İttifakı aşılmadan Türkiye’nin hiçbir sorunu aşılmaz. Bunu görmek lazım. Bülent Arınç bugün MHP’nin milletvekili olsaydı, onu partiden atacaklardı. Oysa ki Bülent Arınç, Recep Tayyip hükümetlerinin başbakan yardımcısıdır.

AKP’nin en güçlü dönemlerini de gördü Manisa’da, bugünlerini de görüyor. Sokaktaki ve mutfaktaki yangın büyüktür. AKP’den kaçış en üst noktadadır.

Seçimlerde Millet İttifakı Manisa’dan kimsenin hayal etmediği bir sonuç alacaktır. Türkiye’de kimsenin yakın yere koymadığı büyük bir seçim başarısını Millet İttifakı kazanacaktır…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com