Ana sayfa » Yerel » CANLI YAYINDA SARI’DAN ACAR’A YAYLIM ATEŞİ!…

CANLI YAYINDA SARI’DAN ACAR’A YAYLIM ATEŞİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İBB ve Aliağa İYİ Parti Meclis Üyesi Sedat Sarı, İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. Sarı, MHP’li Serkan Acar’ın başkan olduğu Aliağa Belediyesi’nin 3 yılını değerlendirdi. 

İHALELERE ‘ŞAİBE’ ELEŞTİRİSİ..

Aliağa Belediyesi’nde 57 ihalenin 33’ünün pazarlık usulü gerçekleşmesini değerlendiren Sarı, “İsraf yapıyorlar. Belediyelerin pazarlık usulü ihaleleri beklenmeyen durumlarda olur. Aciliyet gerektiren durumlarda yapılır. Geç yapılmasında ortaya çıkacak zaman kaybına bakmak lazımdır. Bu 33 ihaleden yalnızca 1 tanesi bahsedilen kriterlere uygun yapılmıştır. O da servisler geciktiği için öğrenciler mağdur olmasın diye 900 bin lira civarında bir rakam üzerinden pazarlık usulü yapılan ihaledir” ifadeleriyle ihaleler üzerinde şaibeli durumlar olduğundan bahsetti.

‘11 MİLYONLUK KAYIP..’

Aliağa Belediyesi’nin tercih ettiği ihale yöntemlerinden dolayı yaşanan mali kayba değinen Sarı, “24 açık ihale yapılmış, iki ve daha fazla katılımda yüzde 18’in üzerinde iskonto uygulanmış. Amacına uygun bir süreç yaşamışız, yüzde 18 tenzilat çıkmış” sözleriyle açık ihalenin belediyeye gelir kazancı sağladığına vurgu yaptı. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleler için, “33 pazarlık usulü ihalede yüzde 7 tenzilat kaybı var. Aliağa Belediyesi 11 milyon liranın üzerinde kayba uğramıştır” diyen Sarı, “Aradaki tenzilat farkından zararı çözebiliyoruz. Pazarlık usulü şaibeye açıktır ve denetimi zordur” açıklamasında bulundu.

DİKKAT ÇEKEN HARCAMA..

Eski Tarım ve Orman Bakanı AKP’li Bekir Pakdemirli’nin Aliağa ziyaretinde misafirlere verilen kahvaltı ve yemek giderlerini değerlendiren İYİ Partili Sarı, “Bir yemek için 71 bin 500 lira, bir kahvaltı için 58 bin lira harcanıyor. Belediyeye ait bir sosyal tesiste böyle bir servisin açılmasına ihtimal yok” diye konuştu.

‘ÇAR ÇUR EDİLİYOR..’

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 2013’ten bugüne gelirlerin 5 kat, toplam varlığın 11 kat arttığına ilişkin açıklamasına, “Aslında bu açıklama, başarısızlığın itirafıdır. 2013’ten 2021’e sadece dolarda 8 kat artış var, bu da başarısızlığın kanıtıdır. Esas mesele dolar gelirinin üzerinde bir gelir ortaya koymaktır. Dolara yenik düşen bir yönetim anlayışı ortaya koydular. Onlarca arsa satıldı” diyerek tepki gösteren İYİ Partili Sedat Sarı, vatandaşların varlıklarının çarçur edildiğini ifade etti.

‘280 MİLYON BORÇ..’

Belediyedeki borçlanmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sarı, “Üç yıldır bizim kriterlerimizle bir çivi çakılmadı. Rutin hizmetler dışında bir iş yapılmadı. 280 milyonun üzerinde borçla karşılaştık” diyerek Belediye’nin, işçilerin tazminat alacaklarını borçtan saymadığını belirtti. “Yalnızca bankalara 9 milyon civarında borç varmış, diğerlerini borç olarak görmüyorlar. İşçilerin 120 milyon üzerindeki rakamı borç olarak görmüyorlar” diyen Sarı, “2014’te çıkardıkları işçilerin tazminatlarını, biz 2021’de dile getirince ödediler. Neden bu zamana kadar ödemediniz?” şeklinde konuştu.

‘KIYIMDAN SONRA ARTIŞ..’

2019’daki işçi kıyımından sonra Belediye’de personel artışının yaşandığına dikkat çeken İYİ Partili Meclis Üyesi Sarı, “Maliyeti düşürmek için işçi çıkardılar. İşçi tasarrufuyla belediye ayakta durmaz. 300’ün üzerinde işçi çıkardılar. Son dönemde de 59 işçi artışı görülüyor. İşçinin gelire oranı yüzde 5 artmış. Yarın bir gün işçi kıyımı yapılırsa tazminat ödemeyecekler çünkü borçtan saymıyorlar” diyerek savurganlığa devam edildiğine vurgu yaptı.

“RESMEN KOVUYORLAR..’

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın seçim vaatleri arasında yer alan 5 bin konut sözünü hatırlatan Sarı, Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı ve MHP Meclis Üyesi Hakan Şimşek’in, meclis toplantısında sarf ettiği, “Aliağa tercih ediliyor. Arsa metrekareleri değeri 10-15 bin liraya çıkacak. Bunun sıkıntılı tarafı sabit ücretli vatandaşa ne konut edinebilme ne kirada oturabilme imkânı sağlanamıyor. Onlar da toplu taşıma kullanacak” minvalindeki sözlerine tepki gösterdi.

Hakan Şimşek’in bu sözlerini akıl tutulmasına bağlayan Sarı, “Hakan Şimşek, adeta bir itirafta bulundu. Belediye Başkanı’nın 2019 seçimleri öncesinde vaatleri arasında 5 bin konut projesi vardı. Bu etkili bir vaatti. Çünkü dar ve sabit gelirlilerin konut sahibi olabilmesinin yolu bu tür sosyal destekli projelerden geçiyordu. Bunu da TOKİ iş birliği ile yapacaktı. Aradan 3 sene geçti, bırakın 5 bini, 5 tane konut bile yapmadılar.

Ve 3 sene sonunda Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi, ‘Biz Aliağa’ya değer katıyoruz. Bunu neticesinde maalesef dar gelirlinin ve sabit gelirlinin burada konut edinme olasılığı ortadan kalkıyor. Onlar da kendilerine yer baksınlar’ diyor. Yani resmen kovuyor. Bu kovduğu kitle Aliağa’nın yüzde 80’i…Yani öyle bir sosyal belediyecilik yapıyorsunuz ki o kentin yüzde 80’inin Aliağa’da barınma imkânı olmadığını iddia ediyorsunuz. Bu herhalde Aliağa tarihine geçecek bir söylem” diye konuştu.

‘VARSA BİZ DE GÖRELİM..’

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yönetim anlayışını değerlendiren İYİ Partili Sedat Sarı, “Algıyı çok iyi yapıyor. Sempatik bir başkan görüntüsü vermeye çalışıyor. Üç ay sonra değeri 2-3 kat artacak bir gayrimenkulün satışıyla övünüyor. Arsalar satılmaya devam ediyor. Sattıkları 1 milyon metrekarenin üzerindeki arsa bugün duruyor olsaydı, minimum 6-7 milyarlık bir değer olacaktı. Sayın Başkan’a ve yönetimine soruyorum; 8 yıldır, 6 milyar edeceğini düşündüğünüz bir yatırım varsa gösterin biz de görelim” ifadelerini kullandı.

‘MEMNUN DEĞİLLER..’

Aliağalıların Serkan Acar’dan memnun olmadığını belirten Sedat Sarı, “Aliağalılar Serkan Acar’dan memnun değil. Kaynakları tükettiler, vaatleri gerçekleştiremediler. Kallavi vaatlerin hiçbiri tutulmadı. Şu anki şartlara bakıldığında tutulması da imkânsız gibi görünüyor” dedi…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com