Ana sayfa » Güncel » DOLAR VE EURO DA SON DURUM…

DOLAR VE EURO DA SON DURUM…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler ve bu kapsamda açıklanan karşılıklı yaptırımlar piyasa fiyatlamalarına yön veren temel faktör olmaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Rusya’yı, Cenevre merkezli İnsan Hakları Konseyi üyeliğinden çıkarırken, ABD Senatosu da ABD’nin Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkilerini askıya almasını öngören yasa tasarısını onayladı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günü açıklanan toplantı tutanakları ve yetkililerin sözle yönlendirmeleri ile mayıs ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına gidileceği ve aylık 95 milyar dolarlık bilanço küçültme sürecinin başlayacağı beklentileri güçlendi.

DOLAR DA SON DURUM..

Yaşanan gelişmeler sonrası serbest piyasada 14,7430 liradan alınan dolar 14,75 liradan satılıyor. 16,0170 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 16,0190 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,73 lira, avronun satış fiyatı ise 16,0680 lira olmuştu.

BASKIYI ARTIRIYOR

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmelerin yakından takip edileceğini belirterek, Merkez bankaların şahinleşen duruşlarının da baskıyı artırdığını belirtti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com