Ana sayfa » Yerel » AĞBABA: “ŞEKERİ ALIYORLAR 280 LİRAYA, SATIYORLAR 800 LİRAYA…”

AĞBABA: “ŞEKERİ ALIYORLAR 280 LİRAYA, SATIYORLAR 800 LİRAYA…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP’nin şeker fiyatındaki artışın nedenlerinin araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “2020 Haziran’ında millet koronayla boğuşurken bunlar bir tarım, gıda şirketi kuruyor, 100 bin TL sermayeli…

Denetimden kaçınmak için, KİT Komisyonu’ndan kaçınmak için, Sayıştay denetiminden kaçınmak için TÜRKŞEKER’in ismini ‘TURKŞEKER’ yapıyorlar, ‘TURKŞEKER Tarım’… TÜRKŞEKER’in yıllarca 50 kilo sattığı şekerleri nereye vermişler? TURKŞEKER’e… TURKŞEKER kendisi satmıyor. İllerde bir bayi bulmuş, bir kısmı AKP milletvekilleri, onlar aracılığı ile satıyor. Alıyorlar 280 liraya, satıyorlar 800 liraya” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Grubu’nun şeker fiyatındaki artışın nedenlerinin araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü. Veli Ağbaba, şunları söyledi:

“TÜRKİYE’NİN YOKSUL İNSANLARINI, ASGARİ ÜCRETLİLERİ BU DURUMA DÜŞÜRENLERE DE YAZIKLAR OLSUN..”

“Allah Ramazan’da haram yedirmeyi nasip etmesin, Allah liyakatsiz adamları devletin başına getirmeyi nasip etmesin, Allah hepinize helal lokma nasip etsin. Allah bir de yalandan korusun memleketi. Hele hele memleketi yalancı milletvekillerinden, yalancı yöneticilerden korusun. (Elindeki tabloyu Genel Kurul’a göstererek) Türkiye’deki asgari ücretlinin şekere ulaşması ile dünyadaki ülkelerdeki insanların şekere ulaşmasını açıklıyor; Fransa’yı geçtik, Almanya’yı geçtik, Yunanistan’ı geçtik, sadece Sri Lanka’daki asgari ücretli, bizim asgari ücretlimizden daha fazla şeker alıyor. Türkiye’yi, Türkiye’nin yoksul insanlarını, asgari ücretlileri bu duruma düşürenlere de yazıklar olsun diyoruz.

“ŞEKERE İNSANLAR ULAŞAMIYORSA TAM DA AKP SİYASETİNİN SONUCUDUR..”

2018’de bir karar alındı değerli arkadaşlar, şeker fabrikalarının satılmasıyla ilgili. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri, o dönem Türkiye’de sesi çıkan herkes ‘Şeker vatandır, vatan satılmaz’ dedi. Maalesef kendi bildiklerini yapanlar, Türkiye’de şekerin bu duruma gelmesini sağladılar. Bugün şeker yoksa o gün bu kararı alan vasıfsızlar nedeniyle şeker yok. Bugün kuyruk varsa, şekere insanlar ulaşamıyorsa tam da AKP siyasetinin sonucudur..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com