Ana sayfa » Yerel » ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA ‘KARİYER GÜNÜ BULUŞMALARI’NDA ÖĞRENCİ VE VELİLERLE BİR ARAYA GELDİ…

ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA ‘KARİYER GÜNÜ BULUŞMALARI’NDA ÖĞRENCİ VE VELİLERLE BİR ARAYA GELDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Mehmet Saka Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen ‘Kariyer Günü Buluşmaları’ toplantısında mesleki ve teknik eğitim ile sanayicilerin ihtiyaç duyduğu ara personel konusunda 8. Sınıf öğrencileri ve velilere değerlendirmelerde bulundu.

,Etkinliğe, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka ve Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Evrim Çelik, Mehmet Saka Ortaokulu Müdürü Önder Öztürk, Aliağa Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Işıl Şahin, Zeynep Öner, Sibel Akıncılar Akbay ile Mehmet Saka Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri ve veliler büyük ilgi gösterdi.

‘Çocuğunuzu kabiliyetine göre değerlendirerek mesleki eğitime yönlendirin..’

Velileri ve öğrencileri, tercih yaparken komşunun çocuğunun hangi okula girdiğine, akrabanın çocuğunun hangi tercihi yaptığına bakılmaması gerektiği konusunda uyaran Saka, “Nerede yaşadığınıza o yörede hangi iş kollarının bol olduğuna, okul bitince nerede ve nasıl çalışabileceğinize bakın.

Başkalarının tercihleri veya düşünceleri sizi etkilemesin. Hangi mesleği en çok istiyorsanız o mesleğe yönelmeye çalışın. Üniversite mezunu olmak tabi ki güzel bir şey ama bazı bölümlerden mezun olanların hemen iş imkânı olmuyor, piyasada binlerce mezunu olup iş bulunamayan bir üniversiteden mezun olacağınıza en çok istediğiniz, tutkuyla yapabileceğiniz bir meslek lisesi ve devamında meslek yüksek okulunu tercih edip bu okullardan mezun olabilirseniz her zaman iş bulma imkanınız daha çok olur.

Değerli veliler, lütfen ‘Çocuğum üniversite okusun da ne okursa okusun’ demeyin. Çocuğunuzu kabiliyetine göre değerlendirerek mesleki eğitime yönlendirin. İyi bir mesleki eğitim almasını sağlayın. İnanın hem siz hem çocuğunuz kazançlı çıkar ve mutlu olursunuz” ifadelerini kullandı.

Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Evrim Çelik ise mesleki eğitimin avantajları, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bölümleri, imkanları gibi konularda öğrencilere ve velilere detaylı bilgiler aktardı.

Aliağa Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Işıl Şahin, Zeynep Öner ve Sibel Akıncılar Akbay’da sırasıyla eğitim ve iş yaşamlarına dair tecrübelerini ve tavsiyelerini aktararak, öğrenci ve velilere meslek tercihi noktasında dikkat edilmesi gereken konular ve mesleki eğitimin önemi ve girişimcilik ile ilgili bilgiler aktardılar..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com